fredag den 29. november 2013

Dagens Buket

- er ikke en buket :)
- men hvid hyacint. Jeg holder meget af hyacinter på denne tid af året. Har dem både i jord og skyllet fri for jord. Og begge måder er smukke.
God Fredag !

onsdag den 27. november 2013

AftensMad

Dagene er korte og det er svært at fotograferer uden dagslys, så der er ikke mange billeder af aftensmad fortiden.
DA jeg cyklede hjem i går planlagde jeg hvad mit aftensmåltid bl.a skulle består af. En kombination af hvad jeg vidste var i viktualierrummet og hvad jeg havde lyst til at spise.
OG det tog jeg så et billede af, i dagslys.

tirsdag den 26. november 2013

At give sig tid

Det er koldt. Dagen er kort. Det kan være svært at nå, det jeg gerne ville nå. Det kan give en følelse af at være bagud og en medium stærk følelse af stress. Ikke godt.
At huske at se. Stoppe op og se. Stå stille og mærke efter. Sanse. Være i ro.
Så kan man f. eks opdage fine kloak dæksler, som dette på Valby Station.

søndag den 24. november 2013

Indtryk fra de sidste dage fortalt i billeder

 Efter en lang arbejdsdag tog jeg mod hovedstaden. Med alle mine tasker og poser og selvfølgelig strikketøj.Torsdag.
 Hovedstaden i julehumør. Fredag.
 ÆldsteDatter pynter op til jul. Lørdag.
 Julemarked på min arbejdsplads- Børnehaven . Søndag.


torsdag den 21. november 2013

AftensMad

Jeg havde, som den trofaste læser ved, en meget sløv eftermiddag og aften i går. Og den gjorde mig godt- kan mærke den begyndende forkølelse/feber/ondt i halsen, har trukket sig lidt tilbage.
Jeg forfulgte lysten til at gøre intet- helt til dørs og lavede nem aftensmad ;
 Den Glade Maves Grød fra Aurion, toppet med græsk yoghurt og tern af en af de gode danske æbler, der er til rådighed og glæde i denne tid.
 Majs poppet til popcorn i kokosolie - knasende sprøde og delikat salte.
Jeg tror på det er sundt for sjælen at gøre noget du slet ikke plejer og det gjorde jeg i går - omend i ganske lille bitte hverdags målestok :)
Kan anbefales.

onsdag den 20. november 2013

At give efter og give lov

 At hænge foran computeren
 At glo tomt ud i køkkent
At bare sidde dér på min flade rumpe og lade eftermiddagen flyde og se himlen få lidt farve som solen går ned. At lave INTET. Det er i sandhed lang tid siden.
Min tidlige dag, plejer at blive brugt fornuftigt.          "Fornuftigt".
I dag flyder den og jeg lader den flyde.

tirsdag den 19. november 2013

Et træ

 Jeg cyklede i den mørke morgenstund. Passede mit arbejde, med at give en gruppe børn muligheden for at være glade, at give dem muligheden for at lege frit,sunget og fortalt eventyret om Drengen der gik til Nordenvinden for at kræve melet tilbage. Jeg har hjulpet med støvler og drille lynlåse, jeg har smilet og haft den bestemte stemme på. Jeg har hjulpet med at løse konflikter, pustet på buler og trøstet børn, der savner.
Jeg har holdt møde om et møde (!), jeg har hørt om nedskæringer og vanvittige krav fra kommunen.
Så cyklede jeg hjem ad, der hvor dagen begyndte at gråne. Jeg handlede på vejen, for mælk og nødder må der til. Og en enkelt hvid haycient- sæsonens første. Jeg kom til min skov, men drejede ikke ned af grusvejen- fortsatte lige ud, mens biler susede forbi og refleksvesten kom på. Jeg kørte mod broen og drejede så til venstre og op ad den stejle kirkebakke og cyklede lidt længere.
Forsamlingshuset lagde hus til. Der duftede af kogte pølser.. Og de ville vide min fødselsdag.. Jeg fik møvet mig og mine indkøb ind i den lille bitte stemmeboks og fik sat mine krydsser.
Hjelmen på, tænde lygter og endelig kunne cyklen vende næsen hjem ad- det gik hurtigt ned af Kirkebakken. Mødte et træ, der ønskede jeg skulle tage et billede- synes ellers bare jeg ville hjem, men måtte sandelig stoppe og grave telefonen frem.
Videre ud af vejen  mod skoven og det lille hus.
Hjemme.
Lufte ud, tænde op, lave kaffe og knækbrød med ost og syltetøj, nødder og rosiner og et æble - jeg bliver sulten af at sætte mit kryds :)
Blog tid.
Lidt af min Tirsdag, en ganske almindelig Novemberdag i 2013.
Og nu er jeg hjemme - her i skoven og jeg rør mig ikke ud af flækken før i morgen tidlig :)
-

mandag den 18. november 2013

Jeg læser

Jeg læser i bøger, hver eneste dag. Jeg er så taknemmelig over at kunne læse og så uendelig glad for at der findes mennesker, der vil skrive bøger, som jeg kan læse i.
 I nat læste jeg " Og den store flugt" færdig. Den bog har gjort et stort indtryk på mig. Den handler om en familie, der flytter ud i en uendelig stor svensk skov. I en hytte. Meget spændende beretning om de valg vi tager i vores liv.Og det er en virkelig historie, skrevet i et meget smukt sprog. Jeg tror, jeg vil skrive mere om den, på  det andet tidspunkt.
"Unn fra Stjernestene" er, for mig, en ukendt bog, fra en velkendt forfatter. Den vil jeg begynde at læse i aften.
Og så er det endeligt lykkes mig at finde Biblioteket her i udkanten af Danmark- og jeg holder jo uendelig meget af muligheden for at låne bøger, bare fordi de gør mig nysgerrig. Disse 3 bøger kom med hjem i dag.
"Livet på Kastaniegården" - lånt fordi jeg godt kan lide at se "Bonderøven" på DR 1.  "Når byfolk flytter på landet" - den har jeg lånt bare på grund af titlen- jeg er et bymenneske, der er flyttet på landet :)
Den sidste bog, "Økologisk have" har lånt før, nu har jeg lånt den igen, fordi jeg trænger til at drømme lidt have drømme.
Bøger er en gave !

søndag den 17. november 2013

Stille Søndag

Sidder her ved mit spisebord, mens solen strømmer gennem vinduet. Det er Søndag og her er stille. Meget stille, kun computerens svage brummen og brændeovnen, der giver sig under varmen giver lyde fra sig. Ellers er her stille.
Jeg har kysset min 3 børn farvel og vinket efter dem ved bussen. Huset i skoven har genlydt af deres snak og latter. Praktiske ting er blevet ordnet og mange ord er blevet talt og latter har lydt. God mad og rødvin og kager- ellers er det ikke en rigtig weekend i skoven hos mor.
Een kage er der tilbage og den nyder jeg til kaffen og prøver at komme igang med forberedelserne til næste uges arbejde. Den pink mappe ligger der og råber på opmærksomhed..Sangleg og eventyr,møde med ressourcepædagog, forældre samtaler, indkøring af nyt barn ( og hendes mødre ) og meget mere.... Lidt for meget arbejde på en Søndag ! Lidt for megen forberedelse på en Søndag.
Så jeg vender mig mod Bloggen og fyldes med glæde over jeres ord og taknemmelighed over, at I er derude og gerne vil høre om mig og mit stille liv.
Kagen er spist. Men der er stadig mere kaffe. Den pink mappe... Ja ja, den skal jeg jo igang med !

tirsdag den 12. november 2013

Inspiration søges

Jeg savner inspiration til min blog.
Da jeg begyndte denne nye blog havde er en fornemmelse af hvad jeg ville med den, men det har ændret sig.
Endnu engang har universet vist mig, at jeg ikke skal bruge så megen energi på at planlægge forud, for det bliver yderst sjælendt som planlagt.
Nu står jeg her, eller rettere sidder her med kaffe og knækbrød, og ved ikke helt hvad jeg vil med denne blog- hvad jeg vil dele og fortælle om. Jeg kan ikke blive "rigtig" blogger- sådan een med en madblog, modeblog, kreablog, give away blog, indretnigsblog. Det er ikke mig. Jeg er" bare" min blog. Og det er fint med mig.
Men jeg savner lidt inspiration...
Er der noget du som læser er nysgerrig omkring ? Er der noget du synes jeg kunne fortælle om, dele ? Savner du noget, der var en del af bloggen før ? Eller noget der fandes mere på min tidligere blog ?
Du må meget gerne komme med ideer- for jeg mangler, som sagt, lidt blog inspiration.
Jeg holder ikke op med at blogge, for det at blogge har været en del af mit liv i rigtig mange år og jeg holder uendelig meget af at være en del af dette fællesskab.
Men, det der med lidt inspiration- hvis der er nogen der har det, så byd mig gerne en portion- tak :)

mandag den 11. november 2013

November

Skyggerne er lange, når jeg drejer ind på pladsen foran mit lille hus.
Tomaterne takker af for denne gang. Jeg fjerner dem ikke endnu, synes de ældes med ynde.
Frosten kyssede jorden i nat og solen har varmet mit hjerte i dag. Åh, hvor jeg trængte til solen.
Jeg sidder med kaffen og tænker på tiden. Igen. Jeg tænker meget. Og ofte på tid.
I morgen bliver mit yngste barn 22 år.
22 år. Den yngste !
Min søn er 27, min ældste datter er 25 og nu min yngste datter 22.
48 år er jeg sørme også blevet med tiden. Sært.
Solen har skinnet, månen tegner sig på den mørke himmel og jeg har kaffe i mit krus.
En god Mandag i November.

torsdag den 7. november 2013

Ugens anbefaling

Jeg søger det enkle, det smukke, det sande - det der skaber glæde hos mig og dermed overskud, som jeg kan give videre til mine omgivelser.
Gammelt billede fra Marts, men stadig smukt
Jeg er faldet over en hjemmeside, der gør mig nysgerrig og den formidler et overskud af skønhed og nye måder at anskue livet på. 
Den kvinde og hendes univers skal være ugens anbefaling fra mig.

tirsdag den 5. november 2013

Uden mad og drikke..

..duer helten ikke.
Helten er så mig :) En af hverdagens mange helte, ikke sandt. For vi er sørme helte, os kvinder, der skal få et liv til at gro og blomstre i disse moderne tider, der er så fyldte med valg og muligheder.
Jeg har et meget enkelt liv. Der er mig og mit hus. Og etløn arbejde. I hverdagen. Jeg synes min hverdag er hård, jeg har ellers skåret fra og overvejet op af vægge og ned af stolper, for at skabe mig en enkel hverdag. Og ja, den er vel også enkel, men også hård- hård i betydningen, at jeg er T R Æ T, når jeg kommer hjem fra arbejde.I krop og sind og sjæl.
Men huset skal varmes op og der skal laves mad. Lige meget hvor træt jeg så er.
Jeg prioriterer god mad, for det fortjener jeg. Jeg skal passe på mig selv, give min krop brændstof og glæde mine sanser. Jeg gider ikke spise mad, der ikke giver mig glæde. Jeg gider ikke putte mad i hovedet, der ikke er lavet med respekt og kærlighed. For det fortjener råvarerne og det fortjener jeg. Det var med stor respekt og glæde, at jeg plukkede året aller sidste squash - lille af figur, men stor i smag.
At tænke på mad, at lave mad og ikke mindst, at spise mad - det gør mig glad.Og det er det, jeg siger til mig selv, når jeg næsten ikke orker at gå igang i det dejlige køkken. Men der er ingen andre der kan gøre det, og jeg har brug for den gode mad og jeg hygger mig jo også med det, når jeg først får tændt for P1 og fundet råvarerne frem.
At strikke lapper til de gamle slidte vanter, så de kan bruges, indtil de nye er strikket færdig, det giver mig også en stille glæde. Og så giver det  mig en følelse a la Pippi. Spørg mig ikke hvorfor- men føler mig lidt Pippi agtig med de gamle lappede vanter- og dét er en fin følelse.
Nu kalder brændeovnen på brænde og jeg vil drikke den sidste tår kaffe og se at komme i gang.
I aften vil jeg mæt og glad, sætte mig i min sofa, slå op til den anden vante, tænke lidt over begrebet tid og hvordan jeg bruger den og hvor den bliver af (mit yngste barn bliver 22 år på Mandag..) og jeg vil tænde for mit tv og bare s l a p p e af.

mandag den 4. november 2013

5 glæder fra ugen, der har været

 Jeg cykler langt hver eneste dag og cykelstier og gadebelysning har ikke første prioritet her i udkanten af Danmark, så stor var min glæde, da jeg så dette skilt.
Veninden tager fra storbyen for at drikke rødvin og snakke.
ÆldsteDatter tager den lange rejse for at puste ud i det lille hus og jeg glædes ved at pusle lidt om hende, mærke hvordan hun har det og lytte til hendes liv.
Ugens Buket - i November - det er da en glæde.
Og i dag- på denne meget våde og mørke November Mandag- var glæden at komme hjem, sætte fut i brændeovnen, brygge kaffe OG så sætte mig foran min pc og besøge jer :)