fredag den 23. maj 2014

Der er så utroligt meget jeg ikke forstår

- men glæden ved at putte et lille bitte frø i jorden og passe det med vand og kærlig snak, for efter et par måneder kunne plante en sund og frisk agurkeplante ud i haven. Dét er noget jeg forstår.

27 kommentarer:

 1. Åh ja, det er nemlig skønt - jeg har to agurkeplanter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig haft agurker før, disse er frilands agurker og jeg er meget spændt :)

   Slet
 2. Ja, det er morro å plante et frø, for så å få en plante, som deretter gir deg noe å spise. Ganske fantastisk . Og agurk, som er så godt!
  Min avocadoplante vokser stadig, og nå kommer det en til, fra den ene stenen jeg bare lot bli i jorden, selv om det ikke kom noen plante. Nå kommer den! Det er morro.
  Ønsker deg en trivelig helg. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tålmodig er også en gartners fornemmeste kvalitet - godt du ikke smed stenen ud :)

   Slet
 3. Så er vi to;) i hvertfald.
  Det er intet der giver så stor glæde som naturen med alle dens mirakler, jeg undres også hver gang jeg ser flere farver i et blomst , eller når støvdragerne er forskellig lange og jeg kunne blive ved....
  Jeg har ikke agurker men jeg er ved at prøve at gendyrke ingefær og hvidløg og glæder mig meget til at hvordan det lykkes ;)
  Jeg glæder mig til at se hvordan det går med dine agurker.

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at vi er flere :) Spændende sager du prøver at dyrke §

   Slet
 4. Øjjj hvor er den bare flot! kender følelsen af stoltheden:-) eller det er sådan jeg har det!

  SvarSlet
 5. Varje år tänker jag "I år ska jag köpa färdiga plantor och inte så och ha lådor överallt i alla fönster", MEN jag kan bara inte låta bli att peta ner några frön ändå. I år blev det pelargoner - äggskalspelargoner. Det är underbart!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg genkender det :) Nu har jeg sat min sidste plante ud og skal ikke rende og passe alle disse nye planter, indendørs... Æggeskalspelargonie lyder meget smukt !

   Slet
 6. Av og til må vi stige ned fra våre tankespinn, kjenne jorden sildre mellom fingrene og kjenne duften av nytt liv. Da husker vi at vi lever. Klem til deg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du siger det så sandt og så smukt - tak for de ord, de er gode at gemme :)

   Slet
 7. Det er de små, nære og betydningsfulde ting :)

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, de kan være gode at fokusere på, når alt andet kan føles noget uforståeligt :)

   Slet
 8. Svar
  1. Ja ! :)
   Og min tomat var endnu flottere - så jeg var stolt :)

   Slet
 9. Jeg må indrømme, at efter vi fik drivhus for 3 år siden køber jeg planterne til dette, men jeg eksperimenterer stadig lidt med frø og kerner, både til haven og vindueskarmen. Lige nu er det nogle karryfrø jeg fik under neglene :-) desværre er jeg bange for de ikke vil op :-( men haver og naturen er et eldorado af mangfoldighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. At have et drivhus giver så mange flere muligheder, og plads, til at eksperimentere :) Kan godt forstå du også køber planter, det gør jeg også. Er enig med dig i at naturen og haven er mangfoldig og fuld af overraskelser - hvilket betyder, at alt langt fra går som vi forventer:)

   Slet
 10. HØRT HØRT HØRT!!!! Enig hele vejen igennem. Har dyrket alt lige fra frø af - indtil vi fik Bettefisen for 20 mdr siden...nu bruger vi lige en lidt 'nemmere' løsning, mens han er så lille, og tiden derfor ikke er til en masse have- og drivhussysler, så vi har 'snydt' i år og sidste år ved at købe planterne....men vi vender tilbage til den anden stil, når tiden er til det, og Bettefisen selv skal være med til at så etc. :-)))))

  Elsker i øvrigt dit armbånd :-) KH L

  SvarSlet
  Svar
  1. Lettere løsninger er alt velkomne :) Vi har kun 24 timer i døgnet og så må der prioriteres og vælges. Det er skønt at sønnen får plante og vækstglæde ind med modermælken :)
   Tak - jeg holder meget af det armbånd :) Og glemmer altid at tage smykker af når jeg arbejder i haven..

   Slet
 11. Vi har samme forståelsesramme og moderlige stolthed over de skønne frø, der vokser og udvikler sig til fine planter. Hvor er det en fin agurkeplante!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du kan se mit "barn" er særligt smukt - ha ha :)

   Slet
 12. sikke en gro-glæde! Det er de små lykkeglimt der tæller :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvert tilfælde mit brændstof :)

   Slet
 13. Vi kan elske at skabe ting, vi kan også elske at forbruge det skabte. Nogle har begge egenskaber, andre besidder kun den ene.
  For mig er der noget af begge dele, da jeg ikke er særlig kreativ, men dog stadig godt kan lide strikke, sy, eller så et frø, og vente på resultatet (har tålmodighed) ;-)

  SvarSlet
 14. Jeg tror du er et kreativt menneske i ordet aller bedste og bredeste betydning :)

  SvarSlet