tirsdag den 2. september 2014

Ind af min dør....

- kom en moppedreng af en bog , 712 sider fyldt med ord. Forlaget spurgte om jeg havde lyst til at læse denne bog og fortælle jer lidt om hvad jeg synes om den. Det havde jeg lyst til, for jeg holder af at læse bøger. Denne bog gjorde mig nysgerrig, fordi jeg ikke kendte forfatteren- det siger så mere om mig end om forfatteren, for hun har skrevet bøger siden 1963 og er internationalt kendt OG anerkendt.
Det er en sær bog, en mærkelig bog, en vildt spændende og langsom bog. En bog der overrasker i både handling og skrivestil. Den foregår i over små 2 år 1905 og 1906 primært i Princeton New Jersey og handler om en forbandelse, der rammer en gruppe mennesker og hvordan de ændringer påvirker samfundet og det enkle menneske. Vi snakker ondskab, overtro, vampyrer. Vi hører om den spæde socialisme i USA, kvindernes og de sortes kamp for rettigheder- for bare at blive set som ligeværdige med hvide mænd. Børns forhold til deres forældre, at gøre op med sin arv og hvad der forventes af een. Kvinder og mænds- kærlighed og erotik, spændinger og glæder de forhold kan give. Vi bliver fortalt om udnyttelsen af børn i fabrikker, fagforeninger  og kapitalister i ordet grimmeste betydning. Og så er der vist nogle vampyrer og en engel med et budskab. Det bedste af det hele er, at den holder- det er en helstøbt fortælling, der har mange lag. Jeg synes, det er en god bog, fordi den fik mig til at grine, gyse, lære noget nyt og indse hvor langt vi har igen før verden er retfærdig og alle er lige og hvor langt vi dog er kommet siden begyndelsen af 1900 tallet.
Den kan anbefales.

16 kommentarer:

 1. Hvor den lyder spændende - håber jeg en dag kan læse den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil i hvert tilfælde anbefale den :) Og har også fået lyst til at gå på opdagelse i hendes andre bøger.

   Slet
 2. Det høres ut som en meget spennende og interessant bok, Miri.
  Og jeg, som deg, elsker en tykk bok, med ivertfall over 500 sider.
  Jeg liker også at det blir blandet inn reelle hendelser sammen med det fiktive, så gir det også en mer tyngde i fortellingen .
  Jeg leser nå på den tredje boken med handling i Barcelona fra 1900 tallet, og den er på under 400 sider med stor skrift, så jeg er redd jeg blir for tidlig ferdig med den.........
  Så fint at bokforlaget sender deg bøker :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle bøger er bare så fantastiske at man ikke nænner at læse dem færdig, for så er det jo slut ! :)- så jeg forstår din bekymring :)
   Jeg er også taknemmelig for at have fået tilsendt denne bog, som jeg eller ikke havde fået øje på.

   Slet
 3. Joyce Carol Oates är en av mina absoluta favoriter. Hon är en fantastisk berättare och jag bara "försvinner" när jag läser hennes böcker! Undrar om den här finns på svenska ännu?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bog har bestemt også gjort mig nysgerrig på hendes forfatterskab- så jeg må snarest på biblioteket :)
   Jeg ved ikke om den er oversat- på dansk kom den her i August.

   Slet
 4. Jeg kendte heller ikke forfatteren. Men har skrevet hende bag øret....(nå, ja, eller i min note om bøger, der skal læses)

  SvarSlet
  Svar
  1. :) Jeg skriver også bagøret- eller rettere i min lille bog :)

   Slet
 5. Jeg sluger alt, næsten, og den her bog vil jeg da helt sikkert prøve at kaste mig over:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg du skal- det er en anderledes læseoplevelse:) Og du kan jo låne den af mig :)

   Slet
 6. tak for fortællingen, miri:) søgte straks forfatteren på nettet, og jeg forstår nu, at jeg har set, læst om hende før. men husker ikke hvorfor eller hvordan. læste så - lige nu - et par interviews med hende. hun er interessant - og speciel i sine holdninger. synes, nogle af dem er skarpe, men bliver udfordret, og får lyst til at læse hendes bøger.
  gode - og dejlige varme - dage, ønsker jeg dig, i DIN:) dejlige have. klem fra laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Laila, det er netop det denne bog , blandt meget andet, gjorde- udfordrede mig og det er en fin evne at have som forfatter, synes jeg. Tak - jeg nyder at solen er kommet tilbage og taget lidt varme med :)

   Slet
 7. Lyder spændende, og du skal ikke græmmes, jeg kender heller ikke forfatteren, måske har jeg stødt på hende, men aldrig læst noget, det er jo først når en bog fænger, at navnet på forfatteren bider sig fast.

  Bogen bliver på listen til engang, for i øjeblikket har jeg brug for bøger der kan ligge på sengebordet, og tages med i håndtasken, sammen med strikketøjet. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes du skal skrive den op- ja hendes forfatterskab op, jeg tror der venter os nogle spændende oplevelser :) Denne nye bog er ikke en letvægter, så den må vist på listen :)

   Slet
 8. Har ikke haft tid til til at følge med på din blog de sidste uger, men fik nu læst og set dine sidste indlæg. Åh, et skønt sted du bor - den have er da bare dejlig. Godt at være med igen på en kigger:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe - det er altid hyggeligt, når du kigger forbi :)

   Slet