søndag den 21. december 2014

Vintersolhverv

Den 21. December. Årets begyndelse, for solen kommer tilbage.
Jeg vil fejre det med bål og sang. Jeg vil skrive en seddel med alt det, jeg ikke ønsker at tage med ind i det nye år, smide papiret på bålet og lade det og dets ord brænde væk i bålets flammer.
Således vil jeg renset byde det nye år velkommen.
Fra sidste år og der også blev ristet skumfidusser over bålet.

18 kommentarer:

 1. God morgen kjære Miri
  Jaaaa!!!! Endelig kommer solen tilbake. Jeg er så trett i den mørke årstiden. Men, jeg tenner mange lys hver dag, og får litt lys og frisk luft, de 20 minuttene jeg spaserer til jobb.
  Det beste med et nytt år, er at man kan starte på nytt, med blanke ark. Man kan skape en ny hverdag selv, men noen ganger kommer det ting som man ikke kan gjøre noe med. Det kan være en utfordring, men også en del av livet.
  Jeg ønsker du får en riktig god jul, og et godt nytt år, min venn. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. God eftermiddag søde Sylvia og tak for din hilsen :) Jeg og datteren har lige været ude at finde og fælde året juletræ :)
   God jul !

   Slet
 2. Kære Miri - jeg håber, du må få et rigtig dejligt vintersolhverv. Det lyder som god måde, du fejrer det på. Det minder mig sådan om Dannie Druehyld, som er en elsket forfatter i min bogreol. Kender du hendes bøger? I har jo det tilfælles, I bor i skoven og holder af det. Hun skriver om mange oldnordiske riter, og netop den du laver, minder mig om dem. Tænk engang: Jeg kommer sådan til at længes efter kvindegrupper, som der var, da hun var ung (før jeg blev født). Kvinder, der mødtes om bål, dansede, rensede osv. Talte klima, hvad kan vi gøre for moder jord? Åh, den kvindekraft - og det fællesskab - har vi da brug for i dag, synes jeg. Uden at det behøver hedde alt mulig modernistisk. Vi skal tilbage til jorden. Og vi har det lidt her.
  Jeg får nok ikke kigget mere forbi inden jul. Derfor nu: Glædelig jul og et godt, lyst nytår til dig fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ville også gerne være en del af sådan et kvindefællesskab - min mor var med i en kvindegruppe men den var mere politisk.
   Jeg er glad for din julehilsen og ønsker dig en rigtig glædelig jul :)
   Og forresten Dannie Druehyld står i min reol :)

   Slet
 3. Jamen, det er da så skønt at det nu går mod lysere tider! Ih, hvor vi trænger!! Måske er det i dag man skal ønske godt nytår ... Det vil jeg gøre: Rigtig godt nytår med masser af lys og glæde til dig, Miri!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Nana :) Og det samme ønsker jeg for dig :)

   Slet
 4. Den dejligste dag, at fejre lysets komme. God bålfest :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Margith - lyset er velkomment :)

   Slet
 5. Her skal lysets tilbagevenden også fejres. Med masser af lys i haven - og et bål. Må du få en hyggelig lysfest - og et godt nyt og dejligt år

  SvarSlet
  Svar
  1. Var lige inde og besøge dig og læste I også fejrede solens tilbagevenden - så jeg sender dig en tanke når bålet brænder :)

   Slet
 6. Det lyder som en fantastisk idé, søde Miri - god fornøjelse og håber inderligt, at 2015 bliver vidunderligt og lykkebringende for dig og dine. TUSIND tak for dine inspirerende indlæg og dine varme kommentarer - det glæder alt sammen. KH Lilly

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak seje Lilly og jeg ønsker du kan komme ind i det nye år, fyldt af den erfaring du nu har fået og med mod på at leve med den. Vi ses !

   Slet
 7. Det er en rigtig god idé, Miri. Jeg ved præcis, hvad jeg IKKE vil tage med mig i det nye år, så jeg vil følge dit eksempel. :-) Hvor ser der julehyggeligt ud i dit hus - og åh, jeg læste det med bekymringen for misserne og den stakkels Castiel. Jeg kender kun alt for godt den kærlighed, man kan føle for de små kræ og den bekymring, der følger med. Men jeg ville alligevel aldrig have undværet de dejlige misser, der har været i MIT liv... :-) Juleknus fra Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret vild med symbolikken i at brænde det af, vi ikke vil s l æ b e med os ind i de nye år. Jeg brændte mine, med besvær dog, da regnen væltede ned og gjorde at bålet virkelig måtte kæmpe for at brænde ... <hæ hæ - på en eller anden måde, typisk mig :)
   Omkring kattene - du har jo ret, selv om der følger meget æv og bekymring med, ville vi jo aldrig have været foruden- tak :)

   Slet
 8. Jeg håber, du fik brændt det af, som ikke skal med ind i de lysere tider. Dejlig tanke at rense ud på den måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg, dog med lidt besvær, da ilden havde svært ved at fænge i regnen - ha ha :)
   Men det var en god følelse, som bestemt skal blive en tradition.

   Slet
 9. Jeg elsker vintersolhverv. Her blev den fejret med solhilsner, men jeg er nu også ret vild med din afbrændingside:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Solhilsen - god ide !
   Jeg kan godt lide a brænde det gamle af :)

   Slet