fredag den 31. januar 2014

At give op eller at gribe livet

 Jeg har måtte sygemelde mig med stress. Nu det sagt højt og lige ud. Jeg har vidst længe at det ikke var godt, har snakket med gode mennesker og taget beslutningen - at give op. Sådan følte jeg det, at jeg gav op og det på trods af, at jeg har kæmpet og knoklet for at få det til at leve og virke, det der arbejde.
Min sjæl, mit sind, min fornuft har vist det længe. Kroppen fortalte mig det skam også med søvnproblemer, hovedpiner, svigtende hukommelse, svært ved at koncentrere mig, mave problemer og jeg kunne blive ved. Men det orker jeg ikke. For jeg ved nu at jeg har taget den bedste beslutning for mig og mit liv.
Jeg kigger ikke frem lige nu, jeg prøver at være lige her, i skoven - i mig selv.
Det er mit liv og det er en gave, der skal behandles med respekt, ydmyghed, taknemmelighed og ikke mindst kærlighed.
Jeg har ikke givet op ! Jeg er holder en pause, ser mig omkring, prøver at finde den rette vej igen.
Jeg giver ikke op, næ jeg griber mit liv. Jeg går lange ture i Skoven, jeg plukker grene og ser dem springe ud, jeg kaster kilovis af solsikkekerner i gabet på sultne småfugle, jeg svøber mig i omsorg og selskab fra nogle få, men gode veninder, jeg taler med min børn, jeg fylder mit hjem med mine børn og mad og blomster, jeg løber en tur, jeg sætter kreative sysler på to do listen, jeg prøver at øve mig i at trække vejret, jeg prøver på at rive to do listen itu, jeg arbejder på evnen at sidde helt stille og så går jeg en tur igen.
Jeg gør mit bedste for at finde mig selv igen. For hvis ikke jeg gør det, så har jeg inviteret Angst ind i mit liv igen og den gæst har jeg slet ikke overskud eller lyst til at dele mit liv med.
Jeg vælger et liv, hvor der er plads til mig.


torsdag den 30. januar 2014

Mad med Glæde

Mad. Jeg elsker mad. Banalt, men sandt. Jeg holder også meget af at lave mad. Jeg tror, mad smager godt, hvis det er lavet med kærlighed.
Jeg bestræber mig på at lave mad med råvarer, der er i sæson. Jeg planlægger yderst sjældent. Madplaner findes ikke i Dronningeledet- men jeg har stor og inderlig respekt for dem der skriver madplaner OG overholder dem. Da jeg ikke planlægger, må jeg i sagens natur have et basis lager og det har jeg så.
 I går var der gulerødder og selleri i køleskabet. De blev bagt i ovnen sammen med skalotteløg.
 Det smukke kål blev snittet helt fint.
 Citroner gør godt i en dressing sammen med tahin.
Jeg bruger altid hvidløg. Jeg hakker det med kniv eller river det fint. Ejer ikke en hvidløgspresser- synes hvidløget bliver skarpt i smagen, når det har været igennem i en sådan.
Det jeg vil fortælle er vel, at mad skal være glædes fyldt. Smage godt, nære vores krop og se godt ud :)
Jeg husker på at få de gode fedtstoffer - i går gennem olivenolien, tahin, ost og ristede græskarkerner.
Jeg husker på at få proteiner - i går gennem kikærter og en kryddert omelet med ost og svampe.. Jeg spiser mange grønsager og gør det med stor fornøjelse og glæde. Jeg forsøger at få så mange farver på min tallerken som muligt, for så er der størst chancen for, at jeg får dækket mit mineral og vitaminbehov, I går havde jeg orange gulerødder, lilla kål, hvidt selleri, brune kikærter og ditto svampe, rosa løg, grønne græskarkerner, den gule gurkemeje og den knaldrøde røgede paprika- en håndfuld spæde spinat blade eller gavmilde skyer af bredbladet persille, ville have sat prikken over i´et- men det havde jeg ikke i køleskabet.
Mad behøver ikke være indviklet !
PS - Jeg har 3 store laster, der i perioder får ret meget plads i mit liv- Kager, Kaffe og Rødvin.... Men øj, hvor de 3 laster skænker glæde :)

onsdag den 29. januar 2014

Der der med fugle

 Jeg har et eller andet med fugle. De fascinerer mig. Jeg bliver glad af dem. Jeg føler mig beriget af mødet med dem. De er sig selv og kan flyve væk, hvis de har lyst. Denne gås på toppen af Gåsetårnet kan dog ikke flyve så langt .....
 Der bor en Flamingo på mit badeværelse- trods af den ikke har megen plads, så virker den glad og tilfreds.
Jeg har et foderbræt og et fuglebad udenfor mit vindue. Jeg giver de vilde fugle solsikkefrø og vand, hver eneste dag. De takker mig ved at fortælle alle deres venner, at ved Dronningeledet spiser man godt, så jeg har mange fugle at kigge på. I går skrev ÆldsteDatter ned, hvilke gæster der kom forbi.
Der er altså noget med fugle.

mandag den 27. januar 2014

Glæder fra ugen der gik

 Lidt sne og megen frost, pynter på den brune, grågrumsede Januar.
Første gang, jeg ganske kort, møder en spændende kvinde fra Bloglandet, har hun en kurvfuld glæder med til mig- fra egne HønseDamer.
Jeg håber, vi har taget de første spæde skridt ud i et venskab.
Det der med glæder- de er dér omkring mig hele tiden. Jeg kan hive dem frem, sætte fokus på, tage billeder af dem. og præsentere dem for jer - her på bloggen.
Men der er  så mange flere fra ugen der gik;
ÆldsteDatter- den modigste, braveste, stærkeste kvinde, der kæmper så uendelig meget.
YngsteDatter, der bakker dem hun elsker 100 % op, støtter deres beslutninger og hepper på sidelinjen.
Sønnen, der lidt tilbagetrukket, oser af overskud og tillid til at alt går som det må og det bliver godt.
Veninden, der fylder bilen med gaver, kærlighed, overskud, overblik, glæde og bruger sin Lørdag i Dronningeledet.
Den anden veninde, der står på srping med overblik og stor viden og ubetinget hjælp, hvis den er tiltrængt.
DE glæder kan jeg ikke tage billeder af- men DE glæder fylder mig i denne uge- de fylder mig , ja med glæde, men også med en stor ydmyghed og bundløs taknemmelighed. Tænk, at disse mennesker er en del af mit liv.
Plus og Minus. Mange glæder har jo en bagside. F.eks Den snehvide, knitrende frost, som skaber vinterstemning i min sjæl og smukke billeder for mine øjne - bagsiden- jeg må kører med alle EL radiatorer tændt.
Jeg graver ikke sorgerne og bekymringerne ned - jeg tager dem med mig, for jeg ved at de er en stor del af mit liv, men jeg gør mig umage med, ikke at lade dem for for megen plads.
Jeg ønsker at leve i mit liv i glæde, at glæden skal være den sti jeg følger, den snor jeg retter ind efter. Sorger og bekymringer er en del af min oppakning, men jeg bestræber mig på at rejse let.
God Mandag !

fredag den 24. januar 2014

Dagens Buket

Endelig kom der tulipaner i mit hus !
Det er den første buket i 2014 - hvilket er meget ulig mig- Januar plejer at være den ultimative tulipan måned i mit hjem. Men plejer er død og burde er bort...Eller, måske bare fordi, jeg ikke har kunne opstøve nogle gode, smukke, sprøde tulipaner. I går var længslen for stor og Nettos halvslatne blev indkøbt. Og slatne eller ej, de skaber glæde :)

torsdag den 23. januar 2014

Frost madens velsignelse

"Uden mad og drikke, duer helten ikke" - et ordsprog, der er vise ord for mig !
På lange dage, kan fryseren gemme på tiltrængte rester og muliggøre et godt måltid uden megen køkkentid.
I går stod den på græskarsuppe og kartoffelpizza fra fryserens dyb. Rugbrød til den hurtige Torsdags madpakke. Køleskabet leverede gulerødder i stave, en hyggelig spise før og under og mellem måltider.
At lave rigelig mad og fryse resten, redder mangen en helt.

onsdag den 22. januar 2014

Min lille bitte gang

 Det lille hus er i besiddelse af en meget lille bitte gang, der rummer hele 3 døre.
 Så meget plads, er der ikke at prale med. Og skabe en stil, der ude...Dét har jeg droppet.
 På en eller anden måde, afspejler den der lille bitte gang, alligevel meget godt, mig.
 Lidt rodet, meget utjekket, ikke særlig trendy, lækker eller til offentlig beundring.
 Men den er indgangen og udgangen.
Et sted at sætte sine sko og hænge sin frakke og få et knus og en velkommen hjem eller ha en god dag.
Min lille bitte gang.

tirsdag den 21. januar 2014

Hyggelig

 Jeg ejer en rigtig hyggelig havebog. Den er fra 1995, så den har nogle år på bagen.
 Den er fuld af smukke illustrationer og ord.
 Faktuelle oplysninger.
 Relevante opskrifter.
Den er opbygget efter årstiderne. Den er sanselig, hyggelig, lærerig og jeg får lyst til at tegne, gå i haven, lave mad og læse andre bøger , når jeg sidder med denne lille fine bog. Forfatteren fortæller, at hun har skrevet denne bog, som en hyldest til sansernes glæder i haven,  jeg vil sige at det er lykkes og jeg glædes over at eje den, så jeg kan gribe den hver eneste gang jeg får lyst til at drømme om haven.

mandag den 20. januar 2014

3 glæder fra ugen der gik

 At i en skov, hvor der er vand. Jeg kalder det floder - ja, beskedenhed er ikke min byrde :)
 At bage cookies til dem jeg holder af.
At gå en tur og vende blikket mod himlen og få øje på denne skønne fyr med strut rumpe.

fredag den 17. januar 2014

torsdag den 16. januar 2014

Jamen..... !

Jeg bor i skoven, jeg vandre blandt ege og jeg har en allé.
Eller jeg havde ! De fælder min allé !!!!
 Dødsmærket.
 Myrdet.
Jeg greb fat, med fortvivlelse i stemmen, i en af dem, der fældede løs - han påstod, at der var syge træer og at der forresten skulle være plads til flere juletræer.
Han så medfølende på min rædsel, men kunne bare trække på skuldrene.
Jeg er ikke tilfreds eller glad og er yderst utilfreds med deres valg, men kan intet gøre. Jeg kommer til at ligge ganske blotte omgivet af giftige juletræsmarker.
Men skoven, den er der - endnu. Selvom de godt nok fælder meget og når de ikke fælder, skyder de på alt levende.
Ja- jeg er rimelig sur, som den opmærksomme læser sikkert har bemærket :)

tirsdag den 14. januar 2014

Et godt blad

Jeg holder af at rejse med tog. Og gerne alene, mig og mit strikketøj. Bare sidde der og lade sig transportere gennem landskaber.
DSB  udgiver et månedsblad, jeg holder af at læse i. I dette nummer blev jeg optaget af en lille artikel om Tor Nørretranders. Han er faglitterær forfatter og en meget klog mand.
Han fortæller om bevægelse i stilstand ; " At leve er at rejse : Alle levende væsner tager en tur på en milliard kilometer rundt om solen hvert år - endda uden at kigge ret meget ud af vinduet undervejs. Så problemet er ikke at flytte sig, men at lægge mærke til, hvor man er. "
Kloge ord, der gav mig en aha oplevelse, et smil og noget at tænkt over - plus en god tog tur gennem Sjælland.

mandag den 13. januar 2014

3 glæder fra ugen der gik

 En stor glæde at blive forkælet af ÆldsteDatter, når jeg vendte træt hjem fra arbejde. Kaffen var klar, lidt mad stod parat, huset var lunt og godt og vasketøjet vasket.

At besøge gode familie venner med mine børn og sviger ditto. At drikke vin, spise rigtig god mad, grine, spille spil. Snakke om stort og småt- bøger der har gjort indtryk og film der skal ses. Mindes tiden der har gået og hvad den nu gik med. Dele mine forældre, der begge er døde i al for ung en alder. Se billeder og mindes med smil og en taknemmelighed over for de år vi fik sammen.

At mødes med gode veninder på Østerbro. Ose i butikker og søge ly for regnen i den skønneste cafe.
At snakke om stort og småt - le og blive rørt og berørt. Snakke lavpraktisk og dele drømme.
At komme ind til byen, holde lidt fri fra udkanten af Danmark.

3 glæder, tilfældigt udvalgt fra en uge, der har budt på mange glæder. Og det i sig selv er jo en enorm glæde og kilde til taknemmelighed.

søndag den 12. januar 2014

Den rastløse uro

Jeg har virkelig svært ved at komme ind i et flow - et hverdags flow. Synes jeg løber lidt rundt som den hovedløse høne. Alting kommer som en overraskelse , overraskelser som at vasketøj skal vaskes, indkøb foretages, gulve vaskes og busser fanges på bestemte klokkeslet. Sært og efterhånde lidt anstrengende.Bloggen lider også under det. Håber det snart bliver bedre.Tror min listeskrivnings kunst må udbygges, rytmer fastlægges og tanker tænkes færdige.
Men jeg har det godt. Trives i det lille hus. Glædes ved at dagene langsomt , men sikkert bliver længere.

søndag den 5. januar 2014

24 timer

Jeg har virkelig svært ved at finde mine ben efter ferien. Den lange tiltrængte ferie. 2 arbejdsdage havde jeg i sidste uge og  jeg var brugt. 24 timer har døgnet og jeg ønsker at udnytte dem til det yderste. At fylde dem med glæde, oplevelse, nærvær, omsorg, viden, fordybelse, ro,samtaler, udvikling, knus, spas og latter og meget mere.
Der skal også soves, arbejdes, handles, gøres rent, luges, vaskes tøj, hænges foran tv og computer osv osv.
Jeg skal lige på hesten igen, finde balancen, holde fokus.
En uge inde i det nye år. Jeg ryster hovedet, kridter skoene og står fast.
Og tænker på de sidste dages glæder; besøg af De Dejligste Døtre. Sol i skoven. Citronkage. Besøg af en gammel veninde, som jeg ikke havde set i næsten 2 år. Vi gik skævt af hinanden. Men savnet var der og jeg jeg rakte hånden ud og hun greb den med stor glæde. Og kom til huset i skoven og vi gik blandt egene og talte om livet nu og lod fortiden være fortid.
24 timer, det har vi at gøre godt med hver eneste døgn. Jeg må huske at bruge dem med omtanke.

torsdag den 2. januar 2014

Fastfood

 Sidste aften før hverdagen krævede fastfood i det lille hus, så maskinen blev fundet frem og gulerødder og rødbeder fik sig en tur.
En skrap dressing blev rystet.
 En stor- blande-det- hele sammen skål fundet frem mens græskarkernerne poppede på panden.
Quinoa kogt, jeg giver det ca og godt og vel 10 min og lader det stå og trække i mindst 5, i mens blev et æble hakket og jeg ledte, forgæves, efter bredbladet persille..
Det hele blev blandet godt i den store skål, hvor efter det hvilede sig i køleskabet, i en mindre skål.
Straks før spisetid blev champignon og lidt fint skåret porre stegt i smør og drysset med gurkemeje, røget paprika og stødte koriander, salt og sort peber. Æg blev pisket med lidt mælk og hældt over panden. Ost blev gavmildt lagt øverst og det hele boblede nænsomt, under låg, mens jeg ledte, forgæves, efter purløg.
Omeletten blev nydt til den hidsige råkost. Det smagte fint af hverdag og passede glimrende til den sidste rødvin.

onsdag den 1. januar 2014

Nye begyndelser

Jeg har sagt det her og der og mange steder, jeg går ikke ind for nytårsfortsætter. Jeg har intet i mod dem og har faktisk stor forståelse for dem. Vi har jo brug for at trække en streg i sandet og begynde på en frisk.
De duer bare ikke for mig.
Jeg er til løbende forandringer - til at ændre det der ikke fungerer, lige når jeg mærker det. Eller i hvert tilfælde , begynde processen for forandring eller nye veje.
For ting tager tid.
Og når det er sagt, så er der da nogle områder, jeg ønsker at arbejde med og på i 2014.
Venskab.
Kærlighed.
Skabe en have.
Stress.
Et billede må der til - jeg er et billede menneske , dette er fra årets sidste dag, hvor min juleamaryllis endelig sprang ud og hilste på den lille fugl, som en sød, kærlig, skæg og meget klog veninde har givet mig.
Nå, tilbage til de 4 områder... Jeg vil give dem mine tanker, min omsorg og gøre mig umage. Jeg vil snakke om dem med dem der gider at høre efter og jeg vil lytte til andre mennesker, hvis de har noget at byde ind med.

Have drømme

Jeg drømmer roser og frugttræer. Jeg drømmer om urtehave og bærbuske. Jeg drømmer om staudebede og lægivende, rumopdelende buske. Jeg har mange havedrømme ! Mange planer, som må blive virkeliggjort i sit eget langsomme tempo, da vækster desværre koster penge. Men at drømme om sin have,planlægge og skrive lister og tegne ideer og rum og oplevelser  den halve fornøjelse :)
Rosen var den sidste og vi tog den ind og den gav næring til nye drømme. At have en have igen er en af  mit livs store glæder.