fredag den 31. oktober 2014

Have glimt

 I går var eftermiddagen så fin og blød, at jeg måtte give mig tid til bare at være i den. Haverunder er som skabt til netop at være tilstede. Hosta med smukke efterårsfarver. Britt Kennedy ynder at gå langs det gyldne bed.
 Jeg har slået græs igen og igen og  igen...Synes godt nok jeg har slået græs mange mange mange gange i år. Jeg putter alle bede under et lag af græs og blade.Primært for at give regnormene noget at spise, så de kan forbedre min jord.Men også fordi, at bar jord er er noget jeg ikke ønsker i min have.
 Stolt Kavaler har frydet mit hjerte og mine vaser i 2014. Den blomst er for vild !
 Ragnhildur galer....Hun er en han. Men man kan da ikke bare slette hendes- øh, hans navn, så fra nu af hedder han Ragnhildur Urheim. I daglig tale vil jeg ærbødigt kalde ham Urheim. Hvis jeg skal skælde ham ud, vil jeg nok bruge alle hans navne..
 Mos på de gamle sten- moset lyser så smukt i disse dage med lav sol.Jeg kan ikke lade være med at lade min hånd forsigtigt glide hen over det grønne.
 Kål i det fri.
Kål bag hegn.
Vigtig erfaring er gjort; har du Hønsdamer og en Hane, trives dit kål bedst bag hegn..
Tak fordi du var med på en lille havevandring- en blød eftermiddag sidst i Oktober.

torsdag den 30. oktober 2014

Ugens Buket

3 Vinterasters i mit køkkenvindue. Farverne inde og ude. Det rosa og det gyldne. Lige der , i det øjeblik, hoppede mit hjerte af den stille fryd ved skønhed.

onsdag den 29. oktober 2014

Tillid

Har det moderne menneske mistet sin tillid til livet ? Jeg tro,r vi er mange, der mener vi skal holde øje, planlægge, tage valg og fravalg, gribe det, tænke det, læse om det - fordi vi ikke har tillid til at alt er som det skal være lige nu.

"Følg strømme og stol på retningen. Vandet vil følge sin helt egen vej, slynge sig ind og ud. Det vil finde furer, spalter og sprækker. Følg blot strømmen. Lad den aldrig ude af syne".
                                                                                                                                    -   Sheng Yen  -

At åbne sit hjerte, træde ind i livet, mærke efter, have tillid og så bare leve det liv med glæde som bedste ven og følgesvend.

Fasanen Franz, der indtil videre har overlevet de mange jagt weekenderfredag den 24. oktober 2014

Ugens anbefaling

Jeg skar bunden af en porrer og plantede den i lidt jord og straks begyndte den at gro -det er virklig fantastisk hvor meget liv der er i planter. Selv det vi skærer af og smider væk, kan gro og give ny mad. Dette forsøg er helt og aldeles inspireret af denne kvinde, Persille, der virkelig kan få alt til at spire og gro. Hun har min dybeste respekt, for hun tager de små skridt, gør en forskel og inspirerer alle andre.
Porreren plejer ikke at stå på gulvet, men i mit køkkenvindue, men da modlyset var for kraftigt til at tage et anstændigt billede, satte jeg porreren på gulvet foran køkkenvasken..Bevise på jeg ikke er en smart og tjekket Blogger....Prøv at se den slidt sokkel, hvor malingen skaller af og ikke på den chappy chicke måde, bare den- uh , jeg må vist snart male måde..
Men Porreren, dén er et lille hverdags under :)

torsdag den 23. oktober 2014

Brød med natron

 2 gange har jeg prøvet at bage et specielt brød, nemlig et lynhurtigt brød bagt med natron. Det bliver en blød, lidt kaget krumme, men det smager fint og det er sjovt at prøve noget nyt. Jeg brugte sigtemel og fuldkornsØlandshvede og en håndfuld solsikkekerner og de smagte fint til vores suppe.
Dagen efter ristede jeg et par skiver til frokost, en med ærtemos og en med peanutbutter og en god gulerod. En ganske fin frokost.

onsdag den 22. oktober 2014

Glæder fra ugen der gik

 Skumring, rødvin og strikketøj.
 2 katte i en kurv. ÆldsteDatters kurv købt for mange år siden på Sofiero i Sverige og nu Castiels og Fannys ynglingskurv.
 Blomster og gamle bøger.Smukt. Minder.
 5 Høns i en have. Måske Ragnhildur i midten er en Hane...Hun har i hvert tilfælde forsøgt at gale.


Oktober lys, når det er smukkest. Udsigt fra mit køkkenvindue.

tirsdag den 21. oktober 2014

En bog

Jeg har læst en bog af Kim Leine- nemlig" Profeterne i Evighedsfjorden". Den meget berømmet, anerkendt og prisvindende bog. Det forgår i København, i Norge og ikke mindst på Grønland i slutningen af 1700 tallet. Jeg vil ikke skrive en anmeldes af denne velskrevne bog, men bare fortælle at jeg synes det var en oplevelse for mig at læse den.Det er nemlig en god bog, Kim Leine skriver så jeg kan smage, lugte, ja nærmest se Grønland/ København og Norge. Kan mærke stemninger, høre lydene. Men jeg kan ikke lide bogen... Bryder mig ikke om de fleste af personerne, heller ikke hovedpersonen, får næsten kvalme af beskrivelserne af mennesker og boligernes tilstand, hygiejne standart.Her er lort og lus og tæsk og sult og overgreb og bræk og os og kulde og mørke. Klaustrofobisk.. Men hold da op hvor er det skrevet flot !
En sjov oplevelse at kunne anerkende en virkelig god bog og samtidig ikke kunne lide den.
Jeg vil anbefale den.

mandag den 20. oktober 2014

En skattekiste

 Dybt inde i mit skab stod en lille skattekiste. Og ja, den står der igen.
 Fyldt med Liberty stof. Engang begyndte jeg en samling, jeg havde drømme om tæpper syet af ene Liberty stoffer. Mange år er gået og samlingen er ikke vokset. Nu kunne jeg mærke at de skulle ud i lyset, bruges og nydes i dagligdagens liv. Nu.
17 små lavendelfyldte hjerter blev syet, ét hjerte af hvert stykke stof. Så nu kan mine eventuelle møl blive forskrækket, mens de ser på noget smukt.

fredag den 17. oktober 2014

Vil du med ud at gå en tur ?

 Tænk vi skriver midt Oktober og kan stadig gå rundt uden særlig meget tøj på- bare en sweater, et lille tørklæde og uldsokker i støvlerne.
 Her bliver fasaner bespist, før de skal skydes. Synes det lange kig gennem nåleskoven er så fint.Dernede for enden går der en flok røde køer, kalve og deres tyr. Hyggeligt at høre deres muh, når vi går her i den mørke nåleskov, ikke sandt ?.
 Vi skræmte et par duer, Det er de 2 mikroskopiske pletter på billedet, hvis du skulle være i tvivl. Skoven er privat og den køres intensivt, så der fældes meget og plantes så nyt, men småt. Så store træer står ved siden af bitte små træer.
 Trods det lune vejr ved Bøgen godt det er efterår, så den spreder et rødbrunt tæppe ud for vores fødder.
 Jeg har en svaghed for pink... - også selv om jeg nu har forstået, at træer mærket med pink, skal dø. Dø = fældes .
 Tja, skoven bruges også til det... Opdræt af fasaner, som jægere så kan betale for for at slå ihjel.
 Mos og svampe er bare så pæne sammen. Jeg synes, næsten ,man kan se de små folk, der lever på den plet i skoven :) De bor fint.
Skallen fra en ægte kastanje. Er vild med det stikkende ydre og det fløjlsbløde indre.
Tror vi går hjemad nu, kan mærke jeg godt kunne drikke en kop kaffe og lige se om jeg kunne finde noget sødt at nyde dertil. Tak fordi du gad at gå med :)

torsdag den 16. oktober 2014

Køkkenhjælp

Jeg vil gerne have et enkelt liv uden en masse unødvendigt omkring mig. Hvad der er nødvendigt, er der heldigvis kun et menneske, der har indflydelse på; nemlig mig. Jeg har brug for min foodprocessor.

 Jeg bruger den til rigtig meget - f.eks  blomkålscouscous , som jeg varierer på mange måder, men blomkål er jo en ret vigtig ingrediens. Her er rå blomkål, rå gulerod, mynte og persille smidt i Wilfa og wrum wrum hakket til cous cous ligende korn. Derefter tilsatte jeg så sojaristede solsikkekerner, tomater og edamamebønner - lidt god olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Og vups, er der skabt en meget lækker salat.
 Den ældste køkkenhjælp i min varetægt, er min over 12 år gamle KitchenAid. Åh, hvor jeg dog elsker den maskine ! Og ja, jeg mener godt jeg kan elske en maskine.
 Den hjælper mig blandt andet med at ælte dej til Pizza Night .
Jeg laver meget tynde, sprøde og velsmagende bunde af fuldkornspelt, vand, salt og ganske lidt gær. KitchenAid ælter og tiden hæver den lækre dej.Her er en svampe- og grønkålspizza. Den var god. Meget god.
Jeg kan jo godt leve uden mine maskiner, men jeg vil helst ikke.

onsdag den 15. oktober 2014

Jeg er her stadig...

...Jeg er bare helt tom for blog indlæg. Min ide med en blog er at dele hvad der optager mig og der igennem få en dialog med jer, som læser med her. For at skabe en dialog, må der kastes nogle ord på bordet, sendes nogle ord ud i rummet mellem os. Bloggen er min platform herinde i den virtuelle verden, jeg er ikke på Facebook,Twitter eller Instagram eller noget som helst andet. Jeg er blogger. Hvis jeg kastede mig ud i alt det andet, ville jeg sidde alt for lang tid foran skærmen, fordi jeg bliver opslugt og begejstret over alle jer spændende mennesker med noget på hjertet og mod på at dele. Så jeg begrænser mig til at blogge,bruger min skærmtid her i Bloglandet. Må dog indrømme, at jeg har fundet ud af, at man godt kan læse med på mange Facebook sider uden at have en profil, så jeg læser med hos nogle spændende unge mennesker med noget på hjertet. Lidt sær følelse, at læse med uden at give sig tilkende og deltage..
Nå, nu er lyset kommet derude, så nu vil jeg lukke mine HønseDamer ud. Kattene har været ude siden det , ifølge uret, blev morgen. HønseDamerne følger lyset, da jeg så regner med og håber på, at Ræven er gået hjem i seng. God Onsdag !

fredag den 10. oktober 2014

5 glæder fra ugen der gik

Lørdag var det Kanelbollens dag og tænk, vi kunne sidde på Gårdspladsen og drikke kaffe og spise HjerteVenligeKanelSnurrer. Mig og mine børn og min svigerdatter. Ja, tænk- vi kunne sidde udenfor i Oktober og det var godt og rart og vi skulle ikke være pakket ind i uldne tæpper. Vi kunne bare sidde der i solen og sippe kaffe, gumle marcipanfyldte kanelsnurrer og tale sammen.
Hver eneste dag glædes jeg over de 5 HønseDamer, der bor hos mig, jeg nyder at se dem eje hele haven og noget af skoven. Jeg holder af deres klukken og skønne måde at løbe på. Jeg føler mig rig, når jeg slår et af deres solskinsgule æg ud på panden. Jeg takker for hvert eneste æg, de gavmildt giver mig, jeg siger det højt, når jeg forsigt bærer det inden for , "Tak , sødeste Rollo Ofelia, tak, smukke Carsten mgala Mandela, tak seje Ragnhildur, mange tak fine Britt Kennedy, tak brave Ghita Nørby.
 Jeg nød at sidde og se en god film, "Beginners", strikke og klappe lidt på de 2 katte der sov på mine ben. Taknemmelig over, at de kom helskinnet igennem at blive kastreret og steriliseret, på trods at dyrlægen opdagede en mislyd på Fannys hjerte..Men hun er den sejeste kat i skoven !
 Valnøddeåret- det må være 2014 og jeg spiser valnødder så det står ud af begge ører og jeg nyder det Friske nødder er en delikatesse og så er de bare så smukke, både når de ligger gyldne i det grønne græs, men også knækket, dér på mit køkkenbord, som små hjerner, fyldt med velsmag og sunde fedtstoffer.
 Fredag er som udgangspunkt Pizza Night i Dronningeledet. Her er begyndelsen på en vidunderlig smuk pizza...
Og ja, nu er det Fredag igen, så jeg ved heldigvis godt, hvad jeg skal have at spise i aften :)
God weekend til jer der kigger med.

torsdag den 9. oktober 2014

At stå ved vejen og se på samfundet drøne afsted

"Hvis ikke vi hele tiden var på vej videre frem, og sigtede mod noget højere og mere imponerende, hvis ikke vi så ud til konstant at have travlt og være i bevægelse, var vi på en eller anden måde kedelige, eller sågar tabere".
- Sarah Ban Breathnach -

tirsdag den 7. oktober 2014

Blomster er bare det bedste

 Blomster både inde -
  - og ude.
Bestræber mig på at have blomster både inde og ude og helst det meste af året, så godt det nu kan lade sig gøre.

mandag den 6. oktober 2014

Man skal aldrig sige aldrig

Jeg havde ALDRIG troet jeg skulle have en kat. Og nu har jeg 2 :)
Da de næsten lige var flyttet ind, var de små og meget, meget søde.

 Nu er de store og stadig meget , meget søde.
Høns. Jeg har altid gerne ville have høns i mit liv. En stor flok af forskellige høns.

Jeg er begyndt at samle :) Har fem helt forskellige dværghøns med hver deres personlighed, farve og herligt navn.
Tænk jeg sidder her i skoven i et lille hus med en masse dyr, det havde jeg aldrig troet :) 

søndag den 5. oktober 2014

Lidt (mere) om min have

 At have en have skal være til glæde. Jeg glæders i min have. Jeg trives i det uperfekte, hvor der er mulighed for forandringer og nye drømme. Min have vil (forhåbentlig) aldrig tage pusten fra mig, for jeg gør stort set kun det jeg vil og det som gør mig glad. Stort set,da der er opgaver jeg gøre fordi jeg ikke ejer, men lejer min have. Men jeg holder dem på et minimum.
Kompostområdet. Planteskolen- alle de små stiklinge, der lige skal slå rod, før jeg planter dem ud.


fredag den 3. oktober 2014

Skrab sammen gardin

 Gardiner. Jeg må have gardiner. Synes de pynter og giver rummet den der følelse af at være beboet.
 De lukker for skarpt sollys ude, dækker for mørket og lave en forhindring for myg og andre kryb.
I mit køkken, har jeg syet et gardin af en gammel dug fra genbrugsbutikken. Jeg kan godt lide det gardin. Det passer til mit meget lidt moderne køkken.