fredag den 31. juli 2015

Fredags anbefaling

Bedre sent end aldrig, og det er jo stadig Fredag :)
Jeg vil anbefale dig, at gå ud i dit køkken og røre en dej sammen, så du kan spise de dejligste nybagte boller til din morgenmad Lørdag.
Opskrift; 4 dl koldt vand fra hanen, en lille kugle gær, på størrelse med en velvoksen hasselnød, en gavmild skefuld flagesalt og med en god grydeske rører du så meget hvedemel i, af en rigtig god kvalitet, så din dej bliver som en tyk grød. Dæk skålen med madfilm og sæt den i køleskabet. Lørdag morgen tænder du din ovn på 250 grader og hvis du ikke ejer en bagesten, så sætter du en bageplade i ovnen.  Med våde hænder sætter du 6-8 boller på et stykke bagepapir. Når ovnen  er varm nok, lemper du dine ubagte boller over på bagestenen/ bagepladen og lader dem bage i ca 20 min. Lad dem blive rigtig brune, så de får en sprød sød skorpe. Så enkelt, så nemt at skabe noget,der kickstarter din Lørdag. Og husk, når du laver enkelt mad, skal dine råvarer være af en god kvalitet.
Anbefales :)

20 kommentarer:

  1. Hei Miri
    Det høres ut som skjønne boller.
    Jeg hurtiglager ofte scones om morgenen i helgene. De bakes med bakepulver, og kan bakes i ovnen med det samme. Inni deigen har jeg reven ost, så de kan også spises uten pålegg.
    Ønsker deg en riktig deilig helg.
    Selv har jeg fri, og skal være sammen med min mann som for en gangs skyld har fri han også.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Dine scones med ost lyder sørme lækre :) Håber du og manden nyder jeres fridage sammmen :)

      Slet
  2. Hej Miri.
    Lige nu spiser jeg ikke meget brød, da jeg inderligt håber på, at der ikke dukker for mange ekstra kilo op på sidebenene pga rygestop, men pudsigt nok, har jeg netop købt ind til lidt bollebagning af koldhævet dej.
    Nu hvor jeg har læst dit indlæg, vil jeg forkæle mig selv med boller Søndag morgen.

    Idag har jeg modtaget min nye stok = hvilepauser under gåturene, der stødt øges i længden.
    Imorgen kommer min nye le, så jeg er snart klar til kamp mod havens høje græs.
    ( håber jeg kan finde ud af at bruge den :)

    Hav en skøn weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber du fik bagt boller og nyder dem med god samvittighed :) Synes du er så sej, fordi du kæmper for at dit liv skal være et godt liv- du har min dybeste respekt :)

      Slet
    2. Du kan tro jeg fik bagt og spist boller. Tusind tak for inspiration.
      Skriver om det på min blog om lidt :)

      Slet
  3. Hvor ser de skønne ud - rigtig god idé - tak for opskriften! Her bager vi det meste af vores brød selv og nyder både processen og at spise det bagefter :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er meget dejligt at bage - jeg nyder det også :)

      Slet
  4. Åh ja, langtidshævede boller af godt mel. Det er altså godt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er så :) Og det smager altså bedre med godt mel :)

      Slet
  5. En god start på en lørdag morgen :-)

    SvarSlet
  6. Svar
    1. Tak :) Jeg har forskellige kopper og vælger efter humør :)

      Slet
  7. Det er så skønt med nybagt brød til morgenmad. Tak for inspirationen.

    I mangel af bedre vil jeg nyde min ristede rugbrød med et godt æg til i dag. Solen skinner fra morgenstunden, og det er da en ny fornemmelse. Måske bliver det terrassevejr...?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ristet rugbrød er nu også godt - det spiser jeg ofte selv :) Hernede var været fint, vi kunne sidde ude og det var så dejligt at kunne igen :)

      Slet
  8. Uhm, hvor sker de gode ud. Åh, nybagt brød. Der findes ikke så meget bedre i verden:) Tak fordi du deler din opskrift, Miri. Vil huske den. Fra Laila:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bliver altid blød om hjertet og får mundvand, når jeg dufter nybagt brød :)

      Slet
  9. Tusind tak for en ny køleskabsdej - jeg har flere varianter, dejligt at lidt at skifte med.
    Mine tanker og smagsløg er blevet fristet til købe marmelade grundet Frk. Anna glasset ;-) - Har ellers lige lavet noget hjemmelavet ingefær marmelade, og det smager også godt, men Frk. Anna Stikkelsbær er mums...Stikkelsbær er ikke lige til at købe, og i yngstes kolonihave blev det blommetræet der blev bevaret ikke stikkelsbærbusken, den stod sådan lidt dumt. Flyttedagen kunne den ikke overleve.

    SvarSlet
    Svar
    1. Syltetøj af egen avl, dét er en den dejligste forkælelse :) Håber du nyder din ferie i fulde drag :)

      Slet