mandag den 31. august 2015

Glæder fra ugen der har været

 At plukke dyborange Morgenfruer i min have og hænge dem til tørre i mit ene køkkenvindue. At vide de kan bruges til mangt og meget- tror mine kommer til at give overraskende farveklatter i mine Søndag -morgen- boller. Faktisk glædes jeg også ofte over, at jeg rent faktisk har 2 vinduer i mit køkken, for det betyder jeg får glæde af solens lys i køkkenet hele dagen og aftenen med og i natten til i går, skinnede den fulde måne gavmildt ind.
 At komme hjem fra arbejde, efter en lang tur på cykel og brygge kaffe og frådse i riskiks med peanutbutter og friske blåbær - tak Netto for økoblåbær.
 At jeg næsten hver eneste dag kan gå ud af min dør og rundt om huset, hvor der står 4 forvoksede, men i sandhed, gavmilde tomatplanter - og bare plukke håndfulde af utrolige velsmagende, velduftende, vidunderlige tomater.
 At plukke blomster ind fra haven. En af mine store glæder, her er det de fineste Lathyrus, der kan fylde et rum med velduft. Det gør ikke glæden mindre, at de kommer fra egen frø, høstet fra planter, der groede over alt i min have, i sommeren 2014 og nu også i 2015. Det er sjovt at samle frø.
At have en køkkenhave også selv om den ikke har levet op til mine forventninger i år, men lidt er også godt og i aftensolen er den ganske smuk.
Jeg samler glæder, hver eneste dag og jeg er så heldig at jeg har en enorm samling.

lørdag den 29. august 2015

Vips - der røg en uge !

Jeg sidder her lidt fortumlet og skriver dette indlæg. Jeg har haft et vikariat i et stort Børnehus og det har været noget, der krævede alle mine kræfter, så derfor har jeg ikke været blandt egene...
I næste uge begynder så et andet vikariat i en anden børnehave, denne gang en måneds tid og det vil også kræve mange kræfter, men håber jeg falder ind i en fin og god rytme, så der bliver rum og overskud til det jeg holder af, blandt andet at skrive på min blog og besøge jer i Bloglandet.
Vi har fået nogle voldsomme regnbyger, torden og blæst og det var hårdt for Stokroser og Solsikkerne...Men intet er så galt, at det ikke er godt for noget andet- åbenbart; her nyde 2 halvvoksne kyllinger, de knækkede Solskikker, som udendørs siddepind.
Og vi nyder så blomsterne af de knækkede Solsikker; i en vase på spisebordet. Solskikke er altså en mægtig blomst- tænk en grokraft- fra en lille kerne/frø til en mange meter høj blomst, på bare een sommer. Naturen er altså mageløs. God Lørdag.

fredag den 21. august 2015

Fredagens anbefaling

Min anbefaling på denne solfyldte Fredag er, at du skal gøre noget du overhovedet ikke plejer at gøre.
Du behøver ikke at hoppe ud fra stor højde med bare en tynd elastik om livet, mindre kan også gøre det. At gøre noget man ikke plejer er godt for sindet, vækker øjnene og livet smager pludseligt lidt anderledes- det er lidt sjovere.
Jeg gjorde ikke noget vildt, dristigt eller omvæltende..Jeg købte bare en plastisk krans til min dør..
Men det er noget jeg ellers aldrig kunne finde på ! Helt ærligt, kunstige PLASTblomster i mit lille hus i skoven, hvor jeg gerne vil være åh så bæredygtig, økologisk, følger årstiderne, acceptere at alt har sin tid, også blomster.... :)

God Fredag.

torsdag den 20. august 2015

tirsdag den 18. august 2015

En stemning

Jeg har aldrig været på Gotland, men disse blomster sat i lige netop denne vase, minder mig om Gotland.

fredag den 14. august 2015

Spam

I går blev min blog angrebet af spam...  !!!!!
Derfor har jeg sat kommentarmoderation til, hvilket ødelægger samtalens flow i kommentarfeltet, men sådan må det være, indtil jeg og min IT ansvarlig måske finder en anden løsning.
Håber I satdig har lyst til at skrive og snakke sammen i mit kommentar felt, for det er jeg så taknemmelig for I gør.

torsdag den 13. august 2015

Fredagens anbefaling

I dag synes jeg, du skal gå ud i verden og finde en blomst du ikke kender navnet på, plukke den og tage den med hjem.
 Vel hjemme igen, skal du så finde ud af, hvilket navn din blomst bærer. Så har du lært noget nyt i dag, du har lært navnet på en blomst, som du måske nok havde lagt mærke til groede lige der, men du vidste faktisk ikke hvad den hed. Verden bliver større, rigere og mere mangfoldig, hvis vi lægger mærke til den, ser den, mærker den, anerkender den, tager den til os.
Min blomst hedder Dunet Steffensurt og den er fin i sin skov, men så sandelig også fin i en vase, forenden af mit spisebord.

Bare en frokost

Jeg spiser mad hver eneste dag og jeg vil spise mad, der gør mig glad.
I går fik jeg dette til frokost

 Oliven, vandmelon, feta, tomater af egen avl,spidskål med tahindressing og urter fra haven.
Og til dessert, kaffe og de kæreste yin og yang småkager, som Sønnen af bragt med hjem fra Italien.
- nej, jeg nøjedes ikke med en.......... Og ja, jeg blev glad :)

onsdag den 12. august 2015

Tid er noget mærkeligt noget

I dag, den 12.August 2015 fylder jeg 50 1/2 år, min yngste datter fylder 23 3/4 år og min far fylder 70 år. Min far er død, han døde den 27. Juli for 16 år siden. 16 år - det er lang tid og alligevel kan jeg ikke forstå, at han er død. Jeg ved  jo godt at han er død, jeg var der jo, vaskede ham og gav ham sit eget tøj på, men jeg forstår stadig ikke, at han er død.
Min mor døde den 2.Juni for 13 år siden - det er også mange år siden og alligevel ... Jeg kan ikke helt fatte at vi aldrig skal sy sammen eller udveksle havedrømme.
Jeg savner dem stadig, savner at have dem i mit liv, i mine børns liv og jeg synes det er så uretfærdig at de ikke fik flere år på denne jord, som de elskede så højt. De 2 mennesker holdt så meget af livet.

Min far, min mor og jeg den 9. September 1966, den dag de blev gift.
Jeg forstår jo godt, at de er døde, at det er lang tid siden, men jeg forstår det så alligevel ikke.
At miste nogle du elsker er ikke noget du kommer over, du lærer at leve med det.
Dette er ikke et trist indlæg, jeg sidder ikke her og snøfter, jeg undres bare over tiden, over livet, over hvor forskelligt det gives os.
Vi ved ikke hvor længe vi har det liv, så lad os gribe hvert øjeblik og fylde det med glæde, nærvær og taknemmelighed.
I går kom endnu et skybrud fordi skoven og det gik hårdt ud over min smukke stokrose, der knækkede.... Men det der var så trist for mig og stokrosen, blev en herlig oplevelse for en meget nysgerrig lille killing, der bare synes livet er en fest.
Bosse og den knækkede stokrose.

tirsdag den 11. august 2015

At leve sammen

 Der står en gammel krukke i mit køkkenvindue, der står den godt og åbner sin favn for alt muligt med vækst muligheder;
 Noget jeg tror er små bitte bitte små citrontræer
 Et skud af min ynglings duftgeranium. Eller ynglings, det er den vist ikke, jeg har ikke ynglings geranium, men lige denne med de bløde pebermynte duftende blade, har jeg lidt sværere ved at få til at trives, så den har min opmærksomhed.
Avokado palmer - jeg har mast mange mange avokado sten ned i den potte- de ligger helt tæt og lå der og samlede kræfter til den da hvor de sprækker og sender lange palme spyd mod loftet. Citron, Geranium og Avokado lever harmoni og med åbenbart med stor glæde af hinanden, i en gammel krukke i mit køkkenvindue. Det er ret hyggeligt og utroligt livsbekræftende og på en eller anden sær måde, indbegrebet af håb.

mandag den 10. august 2015

Glæder fra ugen der er gået

 Watson og Bosse hilser på hinanden.
 Hver eneste aften kommer Carsten og hendes 2 kyllinger forbi trappestenen og vil gerne have lidt finvalsede havregryn at gå i seng på. Forleden havde de taget farmand med.
 En datter buket, der får mit hjerte til at frydes- enkeltheden og farverne.
At gå i haven og samle ind til Fredagens Pizza Night - det var ren og skær stolthed og glæde.
Selvforkælelse, ja nærmeste 1.hjælp, under besøg i noget så skrækkeligt som et STOR center.

torsdag den 6. august 2015

Fredagens anbefaling

Bøger. Bøger, ja jeg elsker bøger, de fysiske bøger trykt på papir, med al deres lugt og evne til at fylde og samle støv. Bøger hører der til min verden.
Denne Fredag vil jeg anbefale havebøger, der er skrevet med og om årets skiftende årstider. Jeg ejer 4 af sådanne bøger - ja , selv om Karel Capek er en biblobog, så er den købt fra Ballerup Bibliotek for mange år siden.
Jeg nyder at læse om andre mennesker, hvad de tænker, hvad de gør i deres lille stykke  natur, afhængig af årstiden. Lige nu er det August, så det er denne måned jeg slår op på i bøgerne og så har jeg nærmest en have snak med disse 4 skønne mennesker, om hvad der sker hos dem og hvad der sker hos mig, her i sommerens sidste måned.
Karen Syberg skriver lange essays ligende kapitler gennem et år i sit hus og have og hun skriver bl.a om August ; " I hele haven er der, som der der står i sangen " en munter glæde ved at gro,/som var det sommerdage ". Men der er kommet messing i lyset og det dugger, så man bliver sjaskvåd om tæerne, når man går morgentur. Vi har skiftet årstid".
Karel Capek skriver meget humoristisk om hvor vanvittige haveejere faktisk er, hvor besatte vi er af vores jord, vores vækster. Men han skriver også med stor viden om vækster og en stor respekt og ærbødighed over for naturen.
Anne Just skriver om de mange blomster i August, om sine glæder ved dem- der er så mange smukke billeder, illustrationer og havekærlighed i denne bog, at jeg altid bliver inspireret og vækket af at læse i den. Og så skriver hun netop om August ; " Glæden ved al den groning og fylde, som en varm augustmåned byder på, kan til tider spoleres af, at de nøje udtænkte virkninger af planternes sammensætning vokser ud af proportioner."
Åh, hvor jeg kan nikke genkendende til det ! Hver eneste sensommer flytter jeg om på mine planter...Og ja, jeg ved godt det er vanvittigt at gøre midt den hede sol, men jeg kan ikke lade være. Jeg er en impulsiv kvinde, der ikke kan vente til efteråret :)
Tasha Tudor, ja den bog har jeg skrevet om flere gange, for jeg holder bare så meget af den. Hun er lige som bare for meget, på den fede måde. Hendes dygtighed, hende taknemmelighed og hendes viden om naturen, haven, klimaet, væksterne, dyrene - den kan jeg bare beundre. Hun er kunstmaler og de præger alt hvad hun gør. Bogen er fyldt med illustrationer og uendelig smukke billeder. Og prøv lige at læs dette fra kapitlet om August; " Uanset hvor ulidelig varmen er udenfor, fyrer hun altid op i komfuret. "Jeg tilbereder alt på detbrændefyrede komfur", siger hun stolt. "Og man kan for eksempel ikke bage ordentligt på fyr og træflis. Det kan dog lade sig gøre at bage en formkage, som bagefter fyldes med creme. Men det er ikke helt enkelt".
Nej, det tror jeg gerne :) Men hun gør sig umage i ALT, og det kan jeg kun beundre.

Mange ord om Fredagens anbefaling - god Fredag :)

onsdag den 5. august 2015

Glimt fra en Tirsdag i August

 Watson og Carsten Mangla Mandela hilser på hinanden. Watson er i sit sommerhus, som vi så flytter rundt omkring i hele haven. Han bor jo alene, så det er godt at komme ud og møde andre levende væsner :)
 Blomster fra haven, den daglige fryd og glæde; at kunne nyde blomsterne ude, såvel som inde.
 En træt Bosse, har fundet den stol vores tidligere kat, Castiel, også holdt af at sove på. Castiel, Bosse og Fanny, har faktisk samme mor, så de er, som mange moderne menneskebørn, halvsøskende :)
 Lidt af mit køkken, i det særeste, men fineste lys. En Tirsdag, der bød på megen varme og hen under aften kom regnen så væltende ned. Mit køkken er ikke et samtalekøkken, men til gengæld et sted med plads til mad, dyr, blomster, Intet passer sammen, men det er et godt køkken, hvor jeg trives og der er  plads til liv :)
Endelig kom et bette forårsløg - i August... Men det smagte godt, så værd at vente på. Køkkenhaven har ikke levet op til mine forventninger, så mange erfaringer har jeg høstet og gemmer til næsten år :)

tirsdag den 4. august 2015

At holde kursen

Det er svært at være arbejdsløs i dette moderne samfund. Det slider og det gnaver store lunser af min sjæl. Jeg kigger mig forundret om, kan næsten ikke se mig selv længere. Jeg tager mig selv i nakken og søger job efter job. Jeg vil have et godt liv, hvor glæde er min vejviser og den vil jeg kæmpe for og værne om, også selv om "samfundet" gør det svært for mig.
Mine solsikker på gårdspladsen lyser som sole mod August og de kan ikke andet end at vække glæde :)

mandag den 3. august 2015

Glæder fra ugen, der har været

 Bålmad med mine børn, den dag sommeren kom tilbage.
 En skål fuld solskins gule citroner - og en halv grøn.
 Mine første Solhat, en ny kærlighed vokser i mig og med den lysten til at få flere.
 Høst af hvidløg, der har groet i min jord fra lille enkelt fed til et fin helt hvidløg - magi.
En sovende killing med det fine navn Bosse aka Manse, aka Prutfis, aka Lille Møgunge, aka Lille Misser.