tirsdag den 9. februar 2016

Genbrug af den bedste slags

Det er jo faktisk meget vigtigt og nødvendigt at spise heftige mængder af Tahin og Peanutbutter...
 For ellers ville jeg ikke få glas til at opbevare min mad i..
Jeg prøver at begrænse brugen af plast, så disse glas er perfekte.
De er også gode til at drikke kaffe, juice og vand af. De er perfekte til at ryste dressing i- ja, dit køkken kan faktisk ikke fungere uden disse glas. Perfekt, meningsfyldt genbrug.

24 kommentarer:

 1. Glas er godt at opbevare i, og så kommer der lige et par spørgsmål herfra, hvad bruger du tahin og peanutbutter til? Og så ville jeg nok også bruge dem til blomster eller fyrfadslys:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Små vaser og lyseholdere - god ide :) Jeg spiser peanutbutter på alt :) - næsten.. Og tahn er god i dressinger, humus - ja i brød og på brød.

   Slet
 2. Og jeg synes, det er SÅ hyggeligt, du drikker kaffe af de glas. Tak for inspirationen, Miri. At tænke glas i stedet for plast. Så vigtigt.
  Jeg får bragt varer ud fra Irma. Det er faktisk meget hyggeligt, for jeg bor på Fyn, men varerne kommer langvejs fra, fra en Irma i Kbh. Jeg handlede nogen gange ind dér, da jeg boede derovre. Så jeg føler lidt, det er som en kærlig hilsen fra det sted, hver gang jeg får varer.
  Men det var slet ikke dét, jeg ville skrive: Jeg er begyndt at kigge efter, hvilke olivenolier jeg køber, fx, mhp senere brug af de flasker. Og dér har Irma nogen dejlige økologiske nogen, som har sådan et låg, som gammeldags sylteglas tit har. De er så fine!
  Og man kan gøre det samme med vin, tænker jeg. Jeg er ikke så vidende mere på dét punkt. Men jeg kan huske engang, at man kunne købe sådan nogen vin, som var i glaskarafler overalt, og i Netto, fx. De var så fine til blomster bagefter.
  Jeg er glad for at høre, I havde fine fødselsdage, Miri. Det samme her. Og nu svæver hjertet lidt lettere afsted, igen. Som en sommerfugl.
  Varmeste hilsner til dig og jer allesammen i skoven. Fra Laila.

  SvarSlet
  Svar
  1. Je forstår din kærlighed til Irma ! Jeg vil ikke leve uden mine Irma indkøb - hernede tyr jeg også til netIrma, men når jeg besøger mennesker, der har en Irma i deres nærhed, så slæber jeg varer hjem i skoven :) Mange er også søde til at spørge om jeg vil have noget med fra Irma, når de kommer på besøg :) Jeg har godt læst om det supermarked- det er en genial ide- jeg bliver så glad, når jeg hører om mennesker, der får sådanne ting til at leve- så håber vi at forbrugerne vil bakke det op. Tak for dine indput omkring glas og flasker :)

   Slet
  2. NetIrma! Det har jeg aldrig hørt om. Jeg har ikke boet i København i 12 år men savner også stadig Irma! Det må jeg tjekke :-)

   Slet
  3. Kære med allierede, Irmafans:)
   Hvor er du sød, Miri, i din Irmaglæde, kan levende se for mig sådan en lille Irma bylt, der vandrer ud over markerne, i stærk entusiasme, på vej hjem.
   Og du, kære Lisbet. Sjovt, du også har boet i København. Og også er blevet Irmafan. God tjekning:)

   Klem fra Laila

   Slet
  4. Jeg bliver virkelig lykkelig, når jeg går rundt i en Irma :)
   Og Lisbet - prøv net Irma !!!!

   Slet
 3. Det eneste jeg behøver at sige her er: GREAT MINDS THINK ALIKE! Somme tider tror jeg altså, at du har 'tappet' ind i min hjerne og kan læse mine tanker og handlinger ;-) Vi køber ALTID glas, hvis vi kan komme af sted med det...men det er godt nok blevet sværere og sværere at finde! Uff, plastik er ikke sundt for miljøet eller os! Kram til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ hæ - nej, dog ikke - jeg ejer ikke evnen til at komme ind i dine tanker :) men så dejligt at vi er mange derude, der tager stilling, er bevidste og træffer vores valg, ikke bare udfra bekvemmelighed og penge, men udfra hvad der er bedst for miljøet og vores eget helbred.

   Slet
 4. Ps: Har I hørt om den nye butik, der åbner på Vesterbro i København - hvor alting man kan købe dér, vejes og måles, og er uindpakket? Uffe Elbæk havde, for ikke så længe siden et opslag om det, på hans faceboookside. Dejligt, synes jeg, med nye initiativer:)
  Og endnu flere varmeste hilsner til jer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups- svarede på det i den første kommentar :) Men så godt at sådanne tiltag sker rundt omkring- vi må bakke det op.

   Slet
 5. jeg elsker også de høje sorte peanutbutter-glas fra Urtekram :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja. dé er vildt elegante :) Jeg synes bare dette mærke smager bedre.. :)

   Slet
 6. Genbrug er en dejlig ting, både for at undgå for meget affald, og så samtidig at have gode opbevarings muligheder.
  Velbekomme - bliver lækkersulten efter lidt advokado ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Avoka er en vidunderlig frugt :) Jeg spiser mange avokadoer :)

   Slet
 7. Hi hi til at have en fantastisk og bæredygtig undskyldning til at spise løs. Jeg gemmer også glas, men nogle gange er der så mange at de må i glascontaineren. Her i Langå er vi lige begyndt at sortere affald, den til madrester er der meget lidt i, men hvor er jeg overrasket -læs måløs- over al den plast emballage vi har, fra div indpakninger af alt muligt, det gør nærmest ond at få sådan en øjenåbner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - nemlig ! :) Det er virkelig en øjenåbner med affaldsortering - så meget emballage ! Godt der er kommet nye toner, at vi kan købe i løsvægt, samt det nye supermarked i KBH - helt uden emballage.

   Slet
 8. Gode glas er godt! Og gode undskyldninger for at spise lækre sager er også godt! :-)

  SvarSlet
 9. Gode glas er godt! Og gode undskyldninger for at spise lækre sager er også godt! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt på bølgelængde dér , søde Mia :)

   Slet
 10. Jamen det er jo så rigtigt. Og så er glas pæne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ret glad for glas. Nænner næsten ikke smide dem ud, men kan jo ikke gemme alle..

   Slet
  2. Tænker på, Miri, hvis der er en kunstskole i din nærhed, eller måske en Steiner børnehave, at de måske kan bruge glas, du ikke kan bruge?
   Har selv prøvet det engang - at levere glas til sådan nogle steder et helt år. Og Tofu glas er supergode til malerpensler:)
   Jeg rengjorde bare glassene og havde dem i en kasse i mit hjem. Og så kom en lærer forbi og hentede dem.
   - Bare en idé. Hvis du eller nogen kan bruge den?
   Hav en dejlig dag:) Mange varme hilsner herfra Fyn

   Slet