fredag den 29. januar 2016

Fredagsbuketten

 Franske Anemoner. Hvide. Faktisk slet ikke min buket - en gave til ÆldsteDatter, fra mig. Hun holder så meget af Anemoner, både de Franske, dem der pludselig dukker op blandt de visne blade i skovens bund og alle de arter, der trives i havens bede, både sommer og høst.
 Hvide, med den sorte midte. Men ikke bare hvid og sort, men alle de nuancer der imellem. En skønhed. Som Februar. Min måned, den måned, hvor jeg fylder år, den måned hvor 2 af mine 3 børn fylder år.Jeg bliver altid lidt nostalgisk, når Februar kommer med lys og fest- jeg mærker tiden der har været, når mine børn lægger endnu et år til deres liv. Og jeg selv gør det samme. Jeg fyldes altid med stor kærlighed, taknemmelighed og stolthed. De er gode mennesker, de 2 Februar børn af mine.
Tid. Lige om lidt har jeg en ÆldsteDatter der fylder 28 og dagen efter en søn, der fylder 30. Jeg er en heldig kvinde o taknemmelig mor. At blive mor, er det bedste der er hændt mig i mit liv.
Franske Anemoner og en tanke om tid, alder og moderskab.
Rigtig god Fredag til jer.

torsdag den 28. januar 2016

Glimt fra en ganske almindelig Onsdag i Januar

 Onsdag kom med blæst og regn, men for mit sind og krop skal leve, må jeg ud i luften.
 Hjemme i det lille hus bruges mange tændstikker, begyndelsen til varme og lys.
 Som arbejdssøgende bruges meget tid på at lede efter, skrive om og håbe at. Tanker om fremtiden,
 En længsel efter det gode, afhængigheds skabende knækbrød. Jeg handler gerne på min maves krav.
 Dagen folder sig ud i gråt og brunt, med strejf af grønt. Lys indedøre.
 Vasketøj i vaskehuset bløde lys.
Trods Januars mørke, har vi gavmilde høns, de skiftes til at lægge små gaver af godhed og jeg takker altid inderligt, når jeg henter ind.
Hverdagen fylder mest og derfor åbner jeg mit hjerte for dens finhed.

mandag den 25. januar 2016

Velkommen, du grå og våde Mandag

"Acceptér rejsen..
 Acceptér den du er..
 Acceptér alt, hvad der er til..."

- Susan Jeffers; Dans med livet -

fredag den 22. januar 2016

Tiden sætter sine spor

Uges blomst må være denne Amaryllis, der virkelig er blevet mærket af tidens tand, men hun ældes med en helt særlig ynde.Nu får hun lov til at ende sine dage på komposten og kan så genopstå som næring for sommerens bønner og dild.
Der er en skønhed i forfald, når det sker med værdighed.
Kan I have en forrygende Fredag og en weekend, der vil give jer mulighed for, at fylde den med det I lige har brug for.

onsdag den 20. januar 2016

Et must i Januar

Karse.
Karse er så godt for kroppen, fyldt med sunde vitaminer og mineraler, men karse er også meget gavnligt for sjælen- du strør lidt frø, sætter dem lyst og lunt - bliver belønnet med en grokraft og grønhed, der kan få et vinterhjerte til at længes efter vår. Karse smager heldigvis også forrygende godt. Jeg planlægger allerede en salat af gulerødder skåret i tændstik tykke strimler, rød
peber skåret lige så, vendt i en kraftig olie/eddike dressing med sennep og hvidløg og hele herligheden skal så drysse med karse.
Karse. Januar og karse hører sammen hjemme hos mig.

tirsdag den 19. januar 2016

Sne glæde

Det lille hus i skoven, putter sig under den hvide dyne, skutter sig lidt i frostens favntag.Mennesker og dyr trives i alt det hvide.
 Jeg er nu på andet år, forelsket i de høns, de er havens pryd, mit hjertets glæde og deres æg er de smukkeste tilskud til husholdningen.
Skoven inviterer til eventyr.
Jeg holder lige et par dages fri fra Bloggen, så pas på jer selv derude og nyd sneen mens den er her :)
Planer bliver nogen gange ændret, og det er mine blevet, så jeg her her på Bloggen, som jeg plejer. Men derfor må I stadig gerne nyde sneen :)

mandag den 18. januar 2016

Why so serious ?!!

Endnu en film reference , denne gang sagt af Jokeren (spillet forrygende af Heath Ledger) i The Dark Knight.  Why so seroius ? - de ord kom til mig allerede Tirsdag i sidste uge..Jeg derude i skoven og tænkte over mit fokus mål; ORD og de tanker og følelser det havde vækket i mig.. Why so serious ? Jeg kunne mærke et oprør vokse i mig, et oprør mod at analyserer og strukturer mit liv, på det ydre såvel som det indre plan. En inderlig træthed af at prøve at mase min spontane, impulsive,rastløse og lettere flyvske personlighed, ind i fokusmål- sjælearbejdets madplaner. Jeg duer ikke til madplaner ! Jeg duer ikke til fokusmål, delmål, faste planer og stramme rammer. Jeg er træt af at tænke over alt , og alt for meget, jeg vil heller bare være i live - why so serious ?!!
Så jeg nedlægger hermed mine fokusmål og andre handleplaner.
Men jeg vil stadig gøre mig umage med mit liv, øve mig hver eneste dag på at være et godt menneske. At behandle mig selv med samme respekt og forståelse, som jeg viser andre mennesker.

torsdag den 14. januar 2016

Så meget godt i vente

Skøn overskrift  - fra en vidunderlig film om Thorshøjgård og Niels Stokholm, men jeg vælger at bruge disse ord i min beskrivelse af ugens blomst;

Perlehyacint. Står der med sine grønne opadstræbende blade, endnu med de blå perler gemt godt og trygt. Løgvækster er fascinerende, så meget liv skjult derinde i en stilfærdig brun knold. Så meget liv , der ligger i dvale og venter på de helt  rette omstændigheder for vækst. 
Jeg har sat mine 4 små løg i et glas, så jeg kan nyde de smukke rødder og livgivende løg.
At vente på noget godt, at længes, at glæde sig. At vente, oplever jeg rimlig neutralt. At længes, bærer en strejf at melankoli. At glædes sig, er fyldt af bobler og sommerfugle i maven.
God Fredag.

Fanny af Dronningeledet

 I sommeren 2014 flyttede der en lille bitte kat ind i huset i skoven og hun kunne kun hedde Fanny.

 Hun spiste og spiste, voksede og groede ,fik halsbånd, udeliv og smag for både musejagt og småfugle.

 Inden vi så os om, var hun vokset op og blevet Dronning af Dronningeledet, det lille hus i skoven.
 Hun passede på sit rige og var en Dronning uden frygt. ( Ja, hun kravler rundt på taget af et hus med 1.sal.. !!!)
Fanny af Dronningeledet - vores ældste kat.

tirsdag den 12. januar 2016

Filippa i sne


Strikkerier

 Trøjen, jeg påbegyndte i sidste uge og fik strikket rigtig langt på...Synes den virkede lidt for fast og lidt for smal..Så jeg pillede den op og begyndte helt forfra. Det har desværre gjort , at jeg lidt har mistet glæden ved at strikke den, den bliver ikke helt som jeg havde planlagt, men jeg strikker den, fordi jeg har brug for den trøje OG ikkemindst fordi jeg har garnet, som en sød veninde gav mig, da hun forærede mig sine vidunderlige garns rester.Den grønne farve er skøn- billedet taget i morges i dårligt lys, så yder ikke farven retfærdighed.
 Begyndte så på endnu et reste projekt- en lille poncho i alpaca. Meget små pinde, men hyggeligt projekt der heller ikke kræver videre tankevirksomhed.
Derfor måtte jeg begynde et par håndledsvarmere- der skal jeg i det mindste tælle lidt, for at huske hvornår jeg skal sno.
Som sagt så ofte før, jeg finder stor glæde i og ved at strikke og nogengange må glæden bare spredes over mange projekter :)
Jeg finder også en glæde ved at bruge det jeg har. Men nyder også at gå ud og købe nyt garn, øremærket til et projekt jeg drømmer om at strikke.
Har du gang i noget spændende ? Noget nyt ? Noget du gerne vil dele ? Noget du drømmer om at strikke ?


mandag den 11. januar 2016

På en hvid Mandag i Januar

Ord. Mit fokus mål, som beskrevet her i sidste uge, har jeg så levet med i, ja - én uge...Det har været noget af en øjenåbner for mig, for hold da op, hvor jeg bruger mange negative ord om mig selv. Jeg "taler" så grimt og negativt til mig selv om mig selv og det jeg gør, og i særdeleshed;  ikke gør og måde jeg så gør dèt på. Mit udseende, mine handlinger, min væremåde, mine tanker, mit udseende, intet er skånet ! - jamen, det er noget af en skræmmende oplevelse...  Den behandling ville jeg slet ikke acceptere hos eller af andre. Men mig selv..Det er åbenbart bare blevet sædvane, så det var først da fokus kom på det, at jeg opdagede i hvilket omfang det har groet.  Så fokus er i høj grad blevet finjusteret til at bruge gode ord om mig selv - ja, eller bare "tale" med empati, respekt, forståelse og tolerance til og om mig selv- i mine tanker og det jeg henkastet siger ud i verden om mig selv og mine handlinger.
At det skulle falde mig så svært, det tænkte jeg så lidt over, mens jeg gik i skoven, som er så hjertegribende smuk, efter sneen har lagt sig fint og blødt.
Jeg er af den overbevisning, at det aldrig er forsent, vi kan ændres, udvikles, gro hele livet.
Taler du pænt til dig selv ?

fredag den 8. januar 2016

En blomst og en tanke

Ugens blomst må helt sikkert være denne buket tulipaner;
Årets første tulipaner :) Jeg holder så meget af denne blomst, de livsglade farver , den sprødhed der strutter ud af den. Tulipaner jeg Januar for mig.
Jeg skal have besøg på Lørdag af 2 gode veninder, 2 kvinder som jeg er så taknemmelig over at have i mit liv. Jeg tænker, at det med venskaber er så vigtigt for at have et godt liv, men venner er ikke bare noget man sådan har, det er noget man skal finde, opsøge eller hvad..Hvordan finder man venner, beholder dem, får nye ? Venskab. Tulipaner og en tanke om venskab og dermed ønsker jeg jer alle en god weekend.

torsdag den 7. januar 2016

Ryd rodfrugt skuffen frokost

Ruskomsnusk - men smager godt. Knoldselleri, rødbede, gulerod, løg, fennikel, grønne bønner og lidt olivenolie, salt og rosmarin. Ind i en varm ovn til det er færdigt, drys med lidt ristede sesamfrø og pres lidt citronsaft ud over hele herligheden.
Og ja, det kan sagtens spises koldt.

tirsdag den 5. januar 2016

Uld glæde

Jeg strikker altid, sommer og vinter. Jeg strikker hver eneste dag, stort set. Strikker altid når jeg ser tv og når når jeg kører i tog. Jeg er ikke en avanceret strikker, der finder glæder ved at udfordre mig selv med nye teknikker. Jeg er brugsstrikker, jeg strikker det jeg og mine kære har brug for og det bliver på en enkleste måde. I slutningen af det år vi netop har sagt farvel til, røg der mange helt enkle uldtrøjer af pinden,i de smukkeste farver, til en datter der har et arbejde, hvor hun har brug for uld. Jeg begynder det nye år med endnu mere forenkling; uld og retstrik; 7 retstrikkede firkanter og jeg har en lun uldtrøje;

Denne trøje er så ikke til mig, men  til ovennævnte  uldsultne datter, men jeg har trang til endnu en retstrikket enkeltheds sag, så jeg leger lidt med farver og strikker een til mig selv også.

Har du lyst til at dele, hvad du strikker i denne kolde vintertid ?

mandag den 4. januar 2016

Fokus mål

Jeg gør mig ikke i nytårsfortsætter, hvilket nok er lidt mærkeligt, da jeg jo er den store liste skriver. Jeg skriver huskelister, to-do lister, indkøbs lister - ja alle slags lister. Holder af at skrive ned og op, for at skabe overblik og tydelighed.
Men her i begyndelsen af det nye år , er jeg blevet sulten efter at prøve noget nyt, og der har min
 ældsteDatter har inspireret mig;  hun har sig nogle mål for 2016- et mål pr måned. Det vækkede et eller andet i mig - en lyst til at sætte mig nogle mål eller snarere- sætte fokus på områder i mit liv, der har brug for lidt opmærksomhed.
I Januar vil mit mål være ORD. Jeg vil skrive ord ned hver eneste dag, jeg vil være opmærksom på de ord jeg siger, de ord jeg tænker. Ord sætter aftryk og skaber energi, af både den positive og negative slags. Jeg ønsker glæde, kærlighed, vækst, fornyelse, inderlighed ,lethed og fordybelse i mit liv, så må mine ord også afspejle det.
Ord.
Har du nogle nytårsfortsæt ? Har du lyst til at dele eventuelle overvejelser om dette emne ? Jeg er nysgerrig :)


søndag den 3. januar 2016

2016

Vær velkommen 2016, jeg håber, tror, drømmer, ønsker og vil arbejde for, at 2016 vil blive et år, hvor i, jeg vil opleve,en følelse af harmoni, at året vil bringe mig muligheder for at jeg kan tilegne mig nye færdigheder, udvikles og gør noget godt for mig selv og den verden jeg er en del af. Jeg håber 2016 vil blive et år fyldt med kærlighed i ordets alle betydninger og udtryk. Kærlighed til verden, jorden, dyrene, menneskerne og mig selv. 

På denne, årets 3. dag, som hernede syd på, er bitterlig kold, har glæderne været mange.
Se bare denne Juleskønhed, der gløder varmt i min vindueskarm.

 En anden glæde er en sovende Bosse i slagbænken. Den kat, behersker virkelig kunsten at sove.
 På en meget kold dag, i et gammelt hus uden isolering, er det en glæde at have en brændeovn.
Kaffe. Ja, kaffe er mig stadig en stor glæde og mange kopper nydes mens tanker tænkes og skrives ned.
Glæden skal også i 2016 være min røde tråd.