søndag den 21. februar 2016

Endnu en pause

Alt er vel, jeg holder bare en lille blog pause. Pas på jer selv og hinanden :)

fredag den 19. februar 2016

Fredags buketten

 Vintergækken.
En lille, af udseende, sart blomst, men vokser frem af den frosne jord, når vinteren er på sit højeste. Den overlever lune soldage, for derefter at rammes af barfrost. Den overlever og spreder så megen glæde, skønhed og håb.
At være tilstede lige nu og her, ikke at bekymre sig om fremtiden, så vi faktisk ikke kender, det er en fin Fredags tanke.
Rigtig god weekend, til jer, der kigger forbi.

torsdag den 18. februar 2016

Glæder fra ugen, der har været


 Lagkage rester - jamen den var god og lagkage bliver kun bedre, hvis den får lov at stå..Hvilket er en sjældenhed i dette hus, at kage kan blive tilovers, men her var jeg heldig.
 Perlehyacinter i den lave Februar sol.

 Vinde garn. Det blødeste, smukke uldgarn, ren forkælelse og gave til mig fra mig, skal blive et lille tørklæde sjal, til mig fra mig.
HønseGlæde - til venstre et æg fra Carsten, der har holdt en æglægnings pause og vist har glemt, hvilken størrelse et æg skal have. Indeni det lille bitte æg, var der en lille bitte blomme omgivet af hvide.Perfekt æg, bare i en meget lille størrelse.
Små glæder, hverdagens glæder, bare et lille bitte udpluk af din glæder, der fylder mit liv.

onsdag den 17. februar 2016

Den lette udvej

Jeg holder af at spise grove salater til frokost, men nogen gange er hverken tiden eller overskuddet til at skabe dem, så er det godt med en lækker, indbydende ,knapt så arbejdskrævende løsning.

Knækbrød med Manchego ost og råsyltet citrusmarmelade. Avocado og hytteret. Rødbede-peberrod 
Streich. Drysset med lidt rucola. En orange gulerod. Hurtig, let, enkel og meget farverig frokost.
Så må der bare spises lidt ekstra grønsager i morgen.

tirsdag den 16. februar 2016

Færdig

I mange år har jeg syet på min blomstereng, det har holdt lange pauser, hvor jeg ligesom ikke havde lysten og derfor fik det navnet "Evighedstæppet".
Men selv evigeheden kan få en ende, i hvert tilfælde blev tæppet færdig her i Februar.
Det er syet i hånden, hver blomst er forskellige fra den anden og baggrunden er i flere hvide nuancer.
Jeg er tilfreds med tæppet og glad for at mit arbejde med det er tilendebragt. Nu kan jeg begynde på et nyt.Jeg ved ikke hvilket, jeg vil kaste mig ud i, men jeg ved at det også skal syes i hånden og at det må tage så mange år, som det nu har brug for.Langsommelighed er en fornem dyd i mit univers.
Evighedstæppet er færdigt.

fredag den 12. februar 2016

12. Februar er bare en god dag

I dag, på denne skønne solskins dag i Februar, er det min fødselsdag. I dag fylder jeg 51 år og jeg elsker at have fødselsdag. Jeg bliver så vidunderligt forkælet med omsorg, gaver, gode ord, blomster, hilsner, lækker mad - ja, jeg føler mig ganske elsket og omgivet af kærlighed og gode mennesker, både her og der og langt væk. Jeg holder af fødselsdage :)
Pas på jer selv og tak fordi I er med mig her i det lille hus i skoven.

torsdag den 11. februar 2016

4 godheder, der varmt kan anbefales

 Valnødder og bløde sødsyrlige aromatiske muskatrosiner fra Australien.
( Jeg køber mine i Netto.)
 Tulipaner, det gælder om at nyde dem mens de er her , for de bringer så megen glæde.
(Jeg købte disse i Rema 1000 for bare 15 kroner)
 Den bog, der har gjort mest indtryk på mig i år. Fantastisk bog. En kvinde, en høg, et liv. Livet, naturen, dyrene, menneskene, glæde, sorg, tab, familie, venskab.Liv.. En meget meget god bog.
(Jeg lånte den på biblioteket og den er nu skrevet på min liste over bøger jeg gerne vil eje.)
Gå en rask tur gennem byen, mens du lytter til Ed Sheeran synge " I see fire "  - Åh tro mig, det er svært at lade være med at tage et ekstra hop og synge højt.
(Jeg hører den gemmem TDC play på mine telefon.

tirsdag den 9. februar 2016

Genbrug af den bedste slags

Det er jo faktisk meget vigtigt og nødvendigt at spise heftige mængder af Tahin og Peanutbutter...
 For ellers ville jeg ikke få glas til at opbevare min mad i..
Jeg prøver at begrænse brugen af plast, så disse glas er perfekte.
De er også gode til at drikke kaffe, juice og vand af. De er perfekte til at ryste dressing i- ja, dit køkken kan faktisk ikke fungere uden disse glas. Perfekt, meningsfyldt genbrug.

mandag den 8. februar 2016

Det er i virkeligheden så enkelt..

"Bedstemor sagde at jeg havde gjort det rigtige, for når man opdager noget godt, så skal man lige med det samme gå hen og vise det til nogen andre; på den måde spreder man det gode omkring sig og der er ingen ende på hvor langt det kan nå. Hvad der er rigtig nok."

- Forest Carter: "Little Tree" -

Ord fra en af de dejligste bøger, der står i min bogreol og de ord klinger sandt i mit hjerte, så - værsgo ;
 Balloner - de er bare sjov og ballade og her et billede på fødselsdage for og med dem jeg elsker højest.
 En kat og en snurretop.
 En mæt, glad, blød og træt kat.
 Søde bløde fastelavnsboller.
Blomster fra haven.

onsdag den 3. februar 2016

Den gode travlhed

De næste dage har jeg en del aftaler, så jeg tror ikke jeg lige får ro i hjertet til at sætte mig her og dele ud af mig og mit liv.
Jeg kommer tilbage igen, lige om snart, der er bare nogle oplevelser, der skal leves- blandt andet de 2 lækkerheder her, der skal fejres ;
ÆldsteDatter fylder 28 og Sønnen 30..Tænk, at jeg har været så utrolig heldig, at de valgte mig.
Her sidder de i ren ærtefryd på terrassen ved mormor og morfar sommerhus- det grønne hus på den lille ø midt i Storebælt, har givet os så mange goder ferier. Tillykke mine 2 dejlige børn, jeg glæder mig til at følge jer i det nye år :)

tirsdag den 2. februar 2016

Kyndelmisse

 Kyndelmisse 2. Februar, i år en særdeles blæsende een af slagsen. Men selv om vinteren er smeltet væk og stormen rusker i træerne og pisker havet til skum, så er det midvinter.
Nu vender lyset tilbage og hjælper os mennesker til at tro på, at våren også kommer i år. Naturen begynder langsomt at vende energien opad og udad. Der er en helt særlig kraft i Februar og en fornemmelse af snarlig liv og vækst.
Kyndelmisse er lysenes fest - hvis ikke stormen susede rundt i skoven, så ville jeg tænde et bål i skumringen - i år nøjes jeg med at tænde et lys eller tre. Lyset er tilbage :)

mandag den 1. februar 2016

Nye begyndelser

Jeg holder meget af en ubeskrevet blok, en ny spidset blyant, en ny uge. Jeg holder af muligheden for at prøve igen, begynde forfra, med erfaringen om tidligere forsøg under huden. Mandag og den 1. dag i en sprit ny måned, jeg hilser Februar velkommen og glæder mig til at fylde den med glæder, udfordringer, lys, planter ,blomster, gode mennesker, drømme, udflugter og ikke mindst 3 fødselsdage :)

Jeg er nysgerrig- hvad vil du bruge din Februar til ?