onsdag den 30. marts 2016

Åh, Anemoner !

 Tænk engang, her i påsken kunne vi plukke året første Anemonebuket. Og som altid, kom jeg til at tænke på Ronja Røverdatters forårs skrig OG den gode Halfdan Rasmussen;
Fra min egen "Børnerim" af Halfdan Rasmussen med tegninger af Ib Spang Olsen. Det Schønbergske Forlag 1967. Så den er gammel, brugt, slidt og meget meget elsket.
Jeg er opvokset, opflasket med Halfdans finurlige ord og Ibs herlige tegninger og begge de herrer har min dybeste respekt og inderlige beundring. Som også Ronja Røverdatter og hendes skaber, Astrid Lindgren har, - fantastik forfatter, hvilke historier, hvilke eventyr, hun kunne fortælle.
Nå, men det var en lille fin buket af hvide Anemoner, jeg gerne ville dele med jer :)

onsdag den 23. marts 2016

Grønt er godt

Jeg holder meget af farven grøn og jeg elsker at spise grønt.En nem måde og ganske hyggelig måde at dyrke det grønne på, er ved at så på vat. Karse er jo oplagt, hvilket læsere af denne blog ved, at jeg holder meget af. Men lige i disse uger, sår jeg rucola og klipper og drysser på alt.
 Rucola på vat - en herlig spise, smager som meget mild rucola.
 Jeg lægger de små frø i blød i lidt vand, bare et par timer, før jeg spreder dem ud på det våde vat. Sætter det lyst og lunt, skyller det en gang om dagen og venter så bare..
 Det grønne er heldigvis i fuld grolyst, derude i naturen. Jeg samler taknemmeligt de små skvalderkål og bruger dem i maden. I går blev det fint hakket og brugt som det grønne drys på osteomelet.Slet ikke dårligt.
Grønt er godt.

tirsdag den 22. marts 2016

Glimt fra min Marts, indtil videre

 Hvert efterår sætter jeg et par poser af denne yndighed; Barr´s purple", jeg , og brombasserne elsker denne fine tidlige krokus.
 Marts har været kold og blæsende hernede, men lyset lokker os alle ud. Havemøblerne er sat frem, så der altid er plads til en kaffepause, men der tænkes have og lyttes til fuglenes forårssang.
 Indendøren spires der på livet løs - den gamle spirebakke er kommet frem og her fremtrylles sunde sprødheder, der nydes og smager af forår.
  Det lille Lindetræ i den gamle balje, lægger ryg til årets påsketræ.
 Vårens grønne guld - Ramsløg, plukket i en lille skov midt i byen.
 Alle frådser i havens vintergække rigdom og buketterne står alle vegne og spreder deres fine duft.
Ingen måned uden kage. Findes der noget bedre efter en dag væk hjemme fra, at komme hjem, tænde op i brændeovnen, brygge kaffe og skære sig et stykke kage.

søndag den 20. marts 2016

En pause, en følelse og en tanke

 Jeg har godt nok holdt en meget længere pause fra bloggen end jeg troede jeg ville.... Jeg blogger for at være en del af et fællesskab, hvor vi deler vores liv med hinanden. Vi vælger selv hvad vi vil dele, men vi deler noget med hinanden, vi indgår i en dialog. Jeg holder meget af det fællesskab og derfor har det overrakset mig meget, at jeg stort set ikke har savnet det at blogge..Så er det jeg tænker en tanke eller to om det at have en blog, som min..Måske jeg er færdig med at blogge ? Jeg har blogget i mange mange år, har haft mange forskellige blogge, der hver især har afspejlet det liv, jeg levede på daværende tidspunkt.
Men på den anden side, har jeg svært ved at forestille mig et liv, uden en blog :) Så mon jeg ikke bare fortsætter, for det er mig jo en glæde at dele tanker, følelser, ideer med jer og som så meget andet her i livet, skal også dét der gør os godt, gødes med omsorg, tid og nærvær. Om det er venskaber, blomster eller en blog.
Billedet er fra dagen i dag, hvor vi alle var i haven, hvilket Fanny synes var voldsomt hyggeligt - tror jeg :) Smuk og fin, det er hun, den stolte Fanny og foråret er kommet. Foråret er her ! Og om det regner, sner eller fryser, så er foråret kommet, for Solsorten synger og lyset er intenst og det kribler i hele mig efter at få fingerene i jorden.
Velkommen forår :)