søndag den 31. juli 2016

August banker forsigtigt på

 Sidder på trappestenen, forsøger at lade roen brede sig i min rastløse krop og flagerende sjæl.
Et vist vemod spreder sig, sommeren går på hæld, mørket falder tidligere , hverdagen begynder. Er jeg der, hvor jeg gerne vil være ? Er mit liv så godt som det nu kan blive, med de forudsætninger jeg har ? Hvorfor dit og hvorfor ikke ?! Usch - nogen gange bliver jeg træt af mig selv og al den refleksion, så er det godt at lette rumpen, ryste hovedet fri af tankespiralen og gå ud i haven og plukke årets første tomater.
Det er svært at være trist, mens du nyder en solvarm tomat af egen avl :)

lørdag den 30. juli 2016

Hjemme igen

 Hjemme igen efter 5 dage i Sverige, efter mange skønne stunder i Malmø og omegn.
 De dage derovre på den anden side af sundet, har givet så mange nye indtryk, skabt afstand til hverdagen og dermed rum for at tænke over de elementer der er vigtige for mig at have med i mit liv.
Vi har set så meget, både i byer og parker. Vi har spist så meget godt mad, Vi har gået så mange skridt hver eneste dag, så Fika både kunne nydes og var en nødvendighed - helst flere gange dagligt.
Nu er vi landet i det lille hus med alle dets dyr, blomster,grønsager og med skoven, der står stor og grøn. Hverdagen begynder igen på Mandag- en uges ferie er ikke meget, eller nok, men jeg har nydt den og er så glad for vi valgte at tage væk. Nu er der tanket nyt og hverdagen kan så gribes igen.

fredag den 22. juli 2016

Fredags Buketten

Kornblomster i en enkel vase. Super enkelt og fyldt med glæde. Kornblomsten er sommerferie, ÆldsteDatters øjne, når de løber over af glæde og en fryd at have både inde og ude. Nu står de der på spisebordet og spreder den fineste blåhed.
Sommerferie, et skønt ud, ladet med så megen forventning -  i næste uge holder jeg én uges sommerferie, ikke meget, faktisk alt for lidt, jeg kunne bruge mindst 3..Men sådan kunne det ikke blive, så jeg vil nyde den uge, der er mig givet. Det lille hus, med alt hvad der hører til, vil blive indtaget af YngsteDatter og kæreste, der skal sprede kærlighed i skoven, til både dyr, blomster og alt det andet. Vi andre drager ud i verden ; Malmø vil være vores centrum i næste uge og vi glæder os. Meget. Rigtig rigtig meget, så derfor bliver her stille på bloggen - for der holdes ferie der ovre i landet, der står mit hjerte så nær - Sverige :)
God Fredag og god uge 30 !

onsdag den 20. juli 2016

5 glæder fra ugen der gik

 De fine hvide skærmblomster langs vejen, der når frøene når en vis modenhed, lukker sig sammen om sig selv - det rene trylleri.
 Når planterne bare gør som de vil og det hele bare bliver så uplanlagt pænt.
 At plukke solbær og ribs til morgenmaden og ærter til frokosten - dyb og inderlig følelse af rigdom, overskud og taknemmelighed.
 At have veninden på besøg, spise jordbærkage og blokke det sjal hun i al sin godhed strikkede for mig, fordi jeg slet slet ikke kunne finde ud af det.
At cykle gennem en by med så fint et navn og så smukt et byskilt.

søndag den 17. juli 2016

At komme omkring i verden

Nogen mennesker kører rundt i verden i deres biler, andre tager toget, hopper på en bus, eller måske okser de afsted på en gammel cykel.
Hvis man er en plante, kan man sætte sit afkom fast i en forbi passerende kvindes nederdel og dermed kommer langt, ja længere end langt fra det sted, hvor ens rødder står fast forankret.
Smart, tænker jeg og lod den hænge med.

onsdag den 13. juli 2016

En Onsdag

Jeg traver mod bussen med "Skønlitteratur på P1" i ørene. Det er tidlig morgen og og der hviler en stille ro over naturen. Bussen kommer sørme til tiden, så stille glæde hos mig. Bussen fragter mig over vandet og sætter mig af ved min ventende cykel. "Skønlitteratur på P1" snakker stadig, mens jeg må stoppe og plukke lidt blomster på vejen, for "mine" vuggestuebørn, skal da indtage deres madpakker omkring et bord, hvor på en lille buket af årstidens blomster knejser. "Skønlitteratur på P1" stopper og bilernes hidsige larm mærkes, men heldigvis er jeg næsten fremme og cyklen kan sættes under tag og en ny arbejdsdag kan begynde.

lørdag den 9. juli 2016

I det lille bitte hus....

- ja, der lever dyr, mennesker, urter, bær, grønsager, frugt og blomster, omgivet af den danske sommer. Noget trives bedre end andet, men vi er her alle sammen og er glade for livet.
Se bare mine højt elskede Stjerneskærm - de trives med regnen og vejrer bare elegant i den stride blæst.
Fanny holder af sommeren, hun er en stor jæger og kommer stolt hjem med både mus og fugle. Forærer dem til os, smider sig et blødt sted og sover veltilfreds... Så er det så op til menneskene at tage hånd om de ofte meget levende dyr...
 Bosse. Tror ikke, jeg behøver fortælle så meget om ham, billedet illustrerer ret godt hans væsen.
("Hvem vil ikke gerne være kat" eller "uh uh uh, det så svært, at vær så go " )
 Squash i aftensol- fantastisk plante og vi bruger dens frugter til rigtig meget i vores køkken.
FredagsPizza med squash, squashblomster, kapers, oliven, mozzarella og god olivenolie, ikke en ringe måde at begynde en weekend.
The Kids gror som ukrudt og stortrives. Hønsebo har nu Den stolte Hane Ragnhildur, de 6 Hønsedamer, 5 halvstore kyllinger og 2 æg der ruges på..Lidt for mange høns, men lige nu er det liv og ballade - så må de svære beslutninger om liv og død, tages når sommeren går på held.
Sommer i det lille hus i skoven.

fredag den 1. juli 2016

Fredags Buketten

Traditioner skal være levende, skal plejes og holdes af, have en mening, for at være berigende og ikke bare noget jeg gør, fordi det er en tradition. Fredags buketten gør mig godt, så den tradition vil jeg ære. Glæden ved blomster, markeres om Fredagen med en buket, som deles her.
Derved mindes jeg også min far, som hver Fredag forærede min mor en buket blomster.
Den blå er en Klokke fra skoven, den hvide er Kvan fra grøften og den gule er Prikbladet Fredløs fra haven.
3 blomster, en gammel kande og lidt vand - den fineste lille Fredagsbuket fra mig til jer :)